Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štrajk pilotov Lufthansy zasiahne veľké množstvo ľudí: Dnes sa zrušia stovky letov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Piloti nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa vstúpili dnes do dvojdňového štrajku, ktorým sa pokúšajú presadiť 22-percentné zvýšenie platov počas piatich rokov. Tlačovej agentúre DPA to potvrdil samotný dopravca.

Očakáva, že Lufthansa iba v priebehu dneška zruší 876 letov, pričom štvrtkový núdzový letový plán ešte nemá vypracovaný. Podľa jej vyjadrenia štrajk zasiahne 100.000 cestujúcich. Organizácia združujúca pilotov Vereinigung Cockpit oznámila štrajk v pondelok a Lufthanse sa nepodarilo zablokovať ho v utorok na súde.

Zväz prevádzkovateľov nemeckých letísk ADV odhaduje, že straty spôsobené touto akciou dosiahnu milióny eur. "Tento vývoj je neprijateľný a neprimeraný," povedal Ralph Beisel z ADV nemeckým novinám Neue Osnabrücker Zeitung. V utorok prerušili na letiskách v Hamburgu a Düsseldorfe prácu letušky a stevardi z dcérskej spoločnosti Lufthansy Eurowings. Dotklo sa to približne 4100 cestujúcich.

Štrajk pilotov nemeckej Lufthansy ovplyvní spojenie s Budapešťou

Štrajk pilotov nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, ktorý sa začal dnes nadránom, má vplyv na osem spojov obsluhujúcich Medzinárodné letisko Ferenca Liszta v Budapešti, uviedla dnes maďarská agentúra MTI. V dôsledku akcie nemeckej odborovej organizácie Vereinigung Cockpit nepoletia dnes štyri spoje Lufthansy medzi Mníchovom a Budapešťou, a takisto štyri spoje medzi Frankfurtom nad Mohanom a maďarskou metropolou. Prerušenie práce sa netýka členov skupiny Lufthansa, ktorými sú leteckí dopravcovia Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti či Brussels Airlines, píše MTI.

Viac o téme: NemeckoLufthansa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu