Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Matka siamských dvojčiat: Veríme slovenským lekárom

Siamské dvojčatá už pijú čaj, mamina ich umýva, meria im teplotu...
Siamské dvojčatá už pijú čaj, mamina ich umýva, meria im teplotu...

BRATISLAVA - Nedávno narodení zrastení bračekovia Marek a Miško sú stále pod drobnohľadom odborníkov i verejnosti. Miško a Marek už prvýkrát sami pili, teda nie sú odkázaní len na umelú výživu. Každé tri hodiny im v nemocnici dávajú čaj. Je to ďalší krok k tomu, aby mohli začať prijímať materinské mlieko.

Čím skôr to bude, tým skôr sa bude môcť uskutočniť oddeľovacia operácia. Aj keď prichádza množstvo ponúk zahraničných lekárov a nemocníc, matka Majka verí slovenským špecialistom.

„Lekári ma informujú o ponukách ich zahraničných kolegov na rozdelenie mojich synov. Ja však verím našim doktorom. Všetko spolu konzultujeme a viem, že robia maximum pre zdravie mojich chlapcov,“ spresnila mamička Majka. Je za to, aby lekári oddelili detičky u nás. „O operácii v zahraničí by som uvažovala jedine na základe odporúčaní slovenského lekárskeho tímu. Sama rozhodne nikoho v cudzine neoslovím,“ vysvetľuje mamička, ktorá absolútne odmieta tvrdenia o tom, že by kontaktovala zahraničných odborníkov, alebo by nedôverovala slovenským lekárom.

Majka trávi všetok čas na oddelení pri svojich synoch. „Večer som ich umývala a prekladala. Merala som im teplotu. Dala som im piť čajík. Uložila som ich spať a poláskala ich. Cítili, že ich opatruje mamina. Boli pokojní,“ vyznáva sa Majka. Mamička prišla na oddelenie k synom ešte minulý týždeň, hneď po tom, ako ju prepustili z pôrodnice. „Chcem pri nich byť každú možnú chvíľku. O odchode domov z nemocnice ani neuvažujem. Naposledy som bola v Košiciach 13. marca. So svojimi blízkymi si stále telefonujem a navštevujú ma,“ dodáva Majka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu