Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dvojčatám ponúkajú pomoc aj vo svete

Marek a Miško - budú ich operovať u nás alebo v zahraničí? Zobraziť galériu (4)
Marek a Miško - budú ich operovať u nás alebo v zahraničí?

BRATISLAVA - Nedávno narodené siamské dvojičky Marek a Michal zaujali celý svet! Ozývajú sa odborníci z rôznych kútov sveta a ponúkajú mamičke možnosť rozdelenia detí v zahraničí.

Majka však verí slovenským lekárom a o operácii v cudzine zatiaľ neuvažuje. „Lekári ma upozornili na ponuky zahraničných kolegov. Napríklad z indického Bombaja by po detičky prišli grátis, odoperovali a opäť ich priviezli domov. No ja verím slovenským špecialistom,“ tvrdí Majka. Podľa informácií TA3 sa v rakúskych médiách objavila zmienka o tom, že aj viedenská univerzitná klinika je pripravená dvojičky operovať.

Oficiálnu žiadosť však ešte slovenskí kolegovia nedostali. Ani Majka o ničom takom nevie, no záujem zahraničných lekárov ju teší. Na ich pomoc by sa však obrátila vtedy, keby jej to odpor učili naši lekári, alebo by na Slovensku chýbal prístroj, ktorý by bol na úspešnú operáciu potrebný.

„Zatiaľ nie je jasný ani približný termín oddeľovacej operácie, nieto miesto, kde by sa mala konať. Všetko prebehne po dohode so slovenskými lekár mi. Ak mi odporučia operáciu v Rakúsku alebo inom štáte, budem s ňou súhlasiť. Doteraz mi však nič také nepovedali,“ dodáva Majka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu