Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mama siamských dvojčiat: Konečne som ich počula zaplakať

Miškovi a Markovi sa zo dňa na deň lepšie darí.
Miškovi a Markovi sa zo dňa na deň lepšie darí.

BRATISLAVA/KOŠICE - Jeden z najkrajších okamihov života prežíva Majka, mamička siamských dvojčiat Miška a Marka. Jej synčekom sa zdravotne dobre darí a denne ju obdarúvajú malými zázrakmi.

Už ich počula i prvýkrát zaplakať. „Videla som ich nádherné oči. V nedeľu večer som spoločne so sestričkou synov i umývala. Bol to neuveriteľne krásny zážitok,“ zveruje sa východniarka Majka, ktorá čaká na výsledky synov z vyšetrenia CT.

„Chlapci sa majú dobre. Znie to smiešne, ale najväčšiu radosť mi urobili cez víkend, keď sa obidvaja po prvýkrát v ich živote vykakali. Pre ostatné mamičky je takáto udalosť samozrejmosťou, mne s manželom však dala nádej, že ich tráviaci trakt bude v poriadku a čo nevidieť budú už môcť papať materinské mliečko. Budú teda mocnieť a tým aj lepšie znášať ďalšie nevyhnutné operácie,“ vysvetľuje mamička Majka.

Jej synovia Marek a Miško sa narodili cisárskym rezom 10. apríla. Odvtedy sú na umelej výžive. Podrobili sa operácii tráviaceho traktu, pri ktorej im spriechodňovali črievka. Momentálne lekári monitorujú ich vylučovací systém. „Výsledky vyšetrení ešte nie sú k dispozícii. Uvidíme, čo prinesú,“ dodáva Majka. Tá trávi pri svojich synoch každú minútu. Hladí ich, prihovára sa im ako každá iná mamina. „Je niečo prekrásne, keď počujete svoje deti zaplakať, keď ich môžete poláskať a sledovať, ako nádherne spinkajú,“ teší sa mladá mamička Majka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu