Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Liečiteľ: Chcem Marka postaviť na nohy!

Ťažko zranenému Markovi Prostinákovi pomáha ľudový liečiteľ pomocou fotografie - dotýka sa jej a cíti pritom impulzy v Markovom tele. Zobraziť galériu (4)
Ťažko zranenému Markovi Prostinákovi pomáha ľudový liečiteľ pomocou fotografie - dotýka sa jej a cíti pritom impulzy v Markovom tele.

PRIEVIDZA/RUŽOMBEROK - Ťažko zranenému Markovi Prostinákovi (24) z Novák pomáha v jeho ťažkom boji okrem lekárov v ružomberskej nemocnici aj ľudový liečiteľ. Pavel Ďurák (50) z Prievidze mu prostredníctvom fotografie posiela liečivú energiu. V prognózach Markovho stavu je opatrný, no cieľ má jediný - uzdraviť a postaviť mladíka na nohy.

Na liečiteľa sa obrátila o pomoc Markova mama. P. Ďurák od nej potreboval jediné - fotografiu syna, nie staršiu ako dva roky, na ktorej by bola aj časť tela, ktorá bola poškodená. Markovi posiela energiu dvakrát denne. Rituál trvá niekoľko minút, keď prikladá na fotku ruky a „číta“ pritom impulzy z pacientovho tela. Spätne mu posiela energiu, ktorá môže k mladíkovi doraziť už za niekoľko minút.

P. Ďurák je v Markových prognózach opatrný, no jeho pacient je podľa neho silný a odolný mladík. „Najprv som sa pri liečbe zameral na Markove pľúca, tie boli najdôležitejšie,“ hovorí. Postupne prešiel aj na ďalšie časti tela. Dnes je jeho cieľ jednoznačný - chce Markovi pomôcť úplne sa vyliečiť a postaviť ho na nohy. Veľmi dôležité je pritom podľa neho tiež to, aby boli v pohode aj ostatní členovia rodiny. „Zameral som sa na to, aby vzťahy s jeho blízkymi boli úplne v poriadku. Aj na to som využil svoju energiu.“

O svojej pomoci chorým Pavel Ďurák inak nerád hovorí. „Je to môj dar. V rukách mám veľkú energiu, ktorá ma ovláda,“ tvrdí. Pomáha chorým ľuďom na celom svete nielen pomocou fotografií, ale aj cez telefón. Tvrdí, že dokáže liečiť aj zvieratá.

Liečiteľ: Chcem Marka postaviť
Zobraziť galériu (4)

Marek sa už usmieva a počúva hudbu!


Optimistkou je aj Markova mama Tatiana Prostináková, ktorá pri synovom lôžku v Ružomberku trávi celé dni. V jej hlase cítiť posledné dni pokoj a radosť. „Robí pokroky! Síce malé, ale ja verím, že všetko dobre dopadne.“ Marek už reaguje na okolie, hýbe ľavou rukou. Šťastná mama bola svedkom toho, že Marek sa nepatrne usmial na kamarátov, ktorí ho do nemocnice prišli navštíviť. „Dokonca počúva cez slúchadlá svoju obľúbenú hudbu! Marek je veľký a silný chlap. Preto mu okrem umelej výživy dávam každý deň aj jogurty a polievky.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu