Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Zraneného Prievidžana operovali v Ružomberku, z umelého spánku ho prebrať ešte nemôžu

RUŽOMBEROK - Zranený Marek Prostinák (24) je opäť v umelom spánku! V ružomberskej nemocnici mu v piatok operovali očnicu a čeľusť, no podľa slov jeho mamy mu tak veľmi stúpol krvný tlak, že ho z umelého spánku zatiaľ nemôžu prebrať. Jeho život je stále ohrozený.

„Budem spokojnejšia, keď bude mimo ohrozenia života,“ povedala nešťastná mama Tatiana Prostináková (45). Tešia ju aj maličké pokroky, ktoré jej zranený syn robí: „Dokáže hýbať viečkom pravého oka.“ Marka (24) dva týždne po tom, čo po výbuchu v Novákoch s ťažkými poraneniami mozgu a lebky ležal v Banskej Bystrici, teraz operovali v Ružomberku. Ak mu krvný tlak klesne, lekári mu ešte chcú odstrániť úlomky kostí z mozgu: „Rozhodnú vraj o tom dnes,“ povedala nám uplakaná mama. V ružomberskej nemocnici nás lekár anestéziologicko- -resuscitačného oddelenia odmietol informovať o zdravotnom stave Marka s odvolaním sa na riaditeľa nemocnice, ktorý ako jediný môže informovať médiá.

Prievidžana Marka Prostináka previezli do ružomberskej nemocnice v stabilizovanom stave v piatok, keď dokázal sčasti sám dýchať a hýbať viečkami. Vo vojenskom opravárenskom podniku v Novákoch pracoval dva roky. Práca, ktorú doslova miloval, ho však takmer zabila. Po výbuchu mal ťažko poranený mozog a nohu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu