Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Meteorológovia predpovedajú teplotnú erupciu: Pozrite sa, kedy sa víkendová idyla pokazí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Tento víkend vás rozhodne nenechá chladnými! Meteorológovia predpovedajú stúpanie teplôt, ktoré v tom najlepšom zastaví príchod studeného frontu. Sobotu si však budete môcť dosýta vychutnať.

Piatok

Nad našu oblasť zasahuje nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Piatok bude polooblačný až oblačný, miestami prechodne až zamračený. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo slabý dážď, na hrebeňoch Tatier aj sneženie. Denná teplota vystúpi na 14 až 20 stupňov a teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať okolo 6 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), ojedinele v nárazoch zosilnie na intenzitu do 12 m/s (45 km/h).

Meteorológovia predpovedajú teplotnú erupciu:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Slovensko zasiahne prúd teplého vzduchu a obloha bude polooblačná až oblačná, ojedinele s prehánkami alebo búrkami. N severe sa v noci môžu objavovať miestami zrážky. Nočná teplota poklesne na 10 až 5, denná na 19 až 23, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 17 stupňov Celzia. Viať by mal juhovýchodný až juhozápadný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), ktorý pri výskyte búrok prechodne zosilnie.

Meteorológovia predpovedajú teplotnú erupciu:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu vyvrcholí prílev teplého vzduchu nad naše územie a po jeho prechode začne začiatkom týždňa opäť úradovať studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Škandináviou. Zrána bude nedeľná oblačnosť len malá, no v priebehu dňa sa nakopia oblaky, z ktorých môže spŕchnuť. Zároveň hrozia búrky, najmä večer v západnej polovici Slovenska. Nočná teplota poklesne na 11 až 6 stupňov, denná vystúpi na 20 až 25, na Kysuciach, Orave a v Liptove okolo 18 stupňov Celzia. Viať by mal juhozápadný až západný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Meteorológovia predpovedajú teplotnú erupciu:
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu