Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Rukojemnícka dráma: Mužovi teraz hrozí až 10-ročná basa!

Rukojemnícka dráma spôsobila v Šuranoch rozruch.
Rukojemnícka dráma spôsobila v Šuranoch rozruch.

ŠURANY - Sú už v bezpečí! Lenka (23), ktorú držal v stredu ako rukojemníčku jej turecký priateľ Hasan (32), sa včera spamätávala zo šoku u rodičov v dedinke pri Šuranoch.

Bola doma aj s 10-mesačným synčekom Samkom, tiež aktérom rukojemníckej drámy so šťastným koncom. Hasana obvinili z ohrozovania, obmedzovania osobnej slobody a vydierania. Hrozí mu 10-ročné väzenie.

Rukojemnícku drámu zažili Šurany v stredu. Lenka včera o tom nebola schopná hovoriť. Od Lenkinej mamy Jarmily a otca Miroslava sme sa dozvedeli, že Hasan, turecký Kurd, sa s ich dcérou zoznámil v Rakúsku, kde brigádovala. O nejaký čas sa im narodil Samko. Na Slovensku ich navštevoval viackrát do roka. V stredu pricestoval za Lenkou z Rakúska, kde žije on i jeho rodina.

„Vraj chce vidieť malého. Mňa neznášal a nechcela som, aby prišiel k nám. Dohodli sa na stretnutí na parkovisku pred Tescom v Šuranoch. Pretože fúkal silný vietor, zašli aj s malým do blízkeho hotela,“ hovorí pani Jarmila. Tam mal Hasan Lenku nahovárať, aby s ním odišla do Rakúska, čo ona odmietala. Jarmila zatiaľ čakala na ňu a vnuka v aute. Keď po chvíli Hasan s Lenkou a Samkom vyšli z hotela, strčil chlapca jeho starkej do náručia a na Lenku namieril zbraň.

„Okamžite som vyšla z auta a kričala, aby ju pustil. Vtedy na mňa vystrelil. Našťastie netrafil a podarilo sa mi aj s malým naštartovať a odísť,“ opisuje drámu Lenkina mama. Hasan vzápätí odvliekol Lenku k cintorínu vzdialenému asi sto metrov a držal ju ako rukojemníčku do chvíle, kým ho odzbrojili kukláči. „Sme im vďační za rýchly zásah,“ vydýchla si pani Jarmila. Polícia informovala tureckú ambasádu o zadržaní ich občana.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu