Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najväčší potravinový škandál v histórii: Tisícky ton hnusu, VIDEO v Európe išlo o život!

Inšpektori zhabali tisícky ton potravín.
Inšpektori zhabali tisícky ton potravín. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Razia, aká nemá obdobou. Vo viacerých krajinách spravili inšpektori kontroly, z ktorých sa prevracia žalúdok. Odhalili tony nekvalitných, nebezpečných a zdraviu škodlivých potravín. Operáciu s krycím názvom realizovali niekoľko mesiacov. Výsledky sú hororové.

Viac ako 10 tisíc ton falšovaných potravín a milión litrov nebezpečných nepravých nápojov zaistili v 57 krajinách sveta v uplynulých mesiacoch policajné orgány v rámci operácie pod krycím názvom Opson V. Bilanciu akcie, ktorú koordinovali Europol a Interpol, zverejnil včera Europol na svojej webovej stránke.

Počas operácie, ktorá sa začala v novembri 2015 a vrcholila vo februári 2016, došlo napríklad k zhabaniu viac ako 85 ton sfarbených olív v Taliansku alebo 16 tisíc litrov ilegálneho alkoholu v Burundi, kde súčasne zaistili aj deväť kusov kalašnikovov a muníciu. Tri výrobne nelegálneho alkoholu objavili v Grécku, ďalších takmer 10 tisíc litrov nepravého alkoholu zhabali vo Veľkej Británii.

Polícia však úspešne zasahovala aj v Belgicku, Francúzsku, Južnej Kórei, Sudáne, Togu, Indonézii či Thajsku. Falzifikáty čokoládových produktov, iných sladkostí a nealkoholického šampanského určeného pre deti odhalili policajti a colníci v Maďarsku, Litve, Rumunsku či Taliansku. Výrobky boli určené na export do západoeurópskych štátov.

Viac o téme: ŠkandálKontrola PotravinyEuropolOpisaOpson V
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu