Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Matka s postihnutým synom: Už týždeň žijú v parku!

Pred Veľkou nocou prišla matka so synom o strechu nad hlavou. Teraz bývajú pod holým nebom.
Pred Veľkou nocou prišla matka so synom o strechu nad hlavou. Teraz bývajú pod holým nebom.

MALACKY - Vlasta Rybecká (45) a jej mentálne postihnutý syn Anton (27) trávia dni a noci v parku! Našli tam útočisko po tom, keď robotníci zdemolovali strechu na dome, v ktorom bývali. Matka sa bojí, že o syna príde.

„Najhoršie je to v noci. V parku je chladno, okolo nás sa pohybujú bezdomovci. Bojím sa o seba, ale najmä o syna. Tonka musím stále sledovať, aby niekde neušiel. Už týždeň som poriadne nespala,“ povedala Vlasta Rybecká, ktorá pred rokmi prišla o svoj byt pre dlhy. Majiteľ starého domu jej ponúkol, že môže bývať v jeho rozpadávajúcej sa chatrči. Dlhy za ňu splatil, byt získal a neskôr dom predal súkromníkovi. Vlasta so synom v ňom žili bez nájomnej zmluvy. Nový majiteľ sa pred Veľkou nocou rozhodol chatrč zbúrať...

Vlasta už roky žiada o sociálny byt. Mesto však takéto byty nemá. „Pani Rybeckej sme našli viacero možností na ubytovanie. Žiadnu však neprijala. Najlacnejšie ubytovanie bolo za 90 Sk na osobu,“ povedala hovorkyňa mesta Ivana Potočňáková. „Buď sme na ubytovanie nemali, alebo mi v tých lacných nedovolili bývať s dospelým synom v jednej izbe. Je na mňa zvyknutý. Kým budem žiť, Tonko bude pri mne. Nedám si ho,“ zaprisahala sa nešťastná matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu