Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Poprade vypukol obrovský požiar: FOTO Horí aj nocľaháreň, evakuovať museli desiatky ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

POPRAD - Takmer 30 hasičov zasahuje pri požiari unimobuniek na Levočskej ulici v Poprade. Požiar vypukol po tretej hodine popoludní a rozšíril sa na fasádu vedľa stojaceho Zariadenia sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia.

Z budovy evakuovali 35 osôb. O požiari ako prvá informovala RTVS. Podľa údajov popradských hasičov oheň vznikol v opustenej budove, určenej na asanáciu. Tá bola po príchode hasičov v treťom štádiu horenia a nebolo ju možné zachrániť. Pôvodne slúžila ako azylové bývanie. "Orientovali sme sa predovšetkým na evakuáciu obyvateľstva a na ochladzovanie objektu," spresnil Marián Lopúch, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Poprad.

V Poprade vypukol obrovský
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Ako uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel, zatiaľ nedošlo k žiadnym zraneniam. Veliteľ zásahu však doplnil, že sa nedá vylúčiť, či niekto v horiacej budove bol. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Na mieste zasahujú hasiči zo šiestich hasičských staníc - Poprad, Vysoké Tatry, Stará Ľubovňa, Levoča, Kežmarok a Mengusovce - s 13 kusmi hasičskej techniky.

V Poprade vypukol obrovský
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: PožiarPoprad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu