Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Požiar v Bratislave si vyžiadal ľudský život: V Prešove museli v noci evakuovať bytovku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Bratislavskí hasiči zasahujú pri záchrane osoby padnutej do šachty na Račianskej ulici v Bratislave. Na mieste je osem hasičov s dvomi kusmi hasičskej techniky. Informovalo o tom dnes Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Hasiči zasahovali dnes pred siedmou hodinou aj pri požiari na Saratovskej ulici, kde zahynul človek. "Na 3. poschodí bytového domu vznikol požiar so silným zadymením. Hasiči z neho vytiahli jednu osobu, ktorá nejavila známky života," uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. Na mieste zasahovalo 12 hasičov s tromi kusmi techniky.

Nočný požiar evakuoval ľudí z bytovky

Prešovskí hasiči zasahovali v noci na stredu pri požiari v bytovom dome na Lomnickej ulici. Ako informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, požiar bytu na prízemí bytového domu číslo 18 bol ohlásený krátko po pol tretej v noci. Na mieste zasahovalo sedem hasičov s dvoma kusmi techniky.

Ohnisko požiaru sa nachádzalo v spálni bytu na prízemí, v kuchyni horela plynová platnička. Následkom silného zadymenia muselo byť z bytovky evakuovaných na voľné priestranstvo 64 ľudí. Dvaja ľahko zranení boli ošetrení na mieste. Po troch hodinách hasiči zásah ukončili a obyvatelia bytovky sa vrátili naspäť do svojich bytov. Predbežnú škodu odhadli na 4,5-tisíca eur. Príčinu vzniku požiaru vyšetrujú, zisťuje ju privolaný zisťovateľ príčin požiaru.

Pred pol deviatou ráno boli prešovskí hasiči privolaní aj k požiaru osobného auta na diaľnici smerom z Prešova do Popradu, zhruba dva kilometre pred tunelom Branisko. Auto je v odstavnom pruhu, no premávka je v danom úseku podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove s obmedzením. Na mieste zasahujú traja hasiči s jedným kusom techniky.

Viac o téme: Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu