Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Žena, ktorá mala dieťatko v mrazničke: „Nie som bezcitná beštia!

Ivetu Vaňkovú sme zastihli v Liptovskom Petre spolu s manželom Jánom a dcérou
Ivetu Vaňkovú sme zastihli v Liptovskom Petre spolu s manželom Jánom a dcérou

LIPTOV - Iveta Vaňková (38) aj s rodinou sa ukrýva v byte u svojej matky. Po príšernom náleze, keď pri deložovaní ich ružomberského bytu našli v mrazničke telíčko novorodenca, akoby sa pod nimi zem prepadla.

Zobrala ich k sebe Ivetina matka do prenajatého bytu v Liptovskom Petre (okres Liptovský Mikuláš), kde býva s ďalšou dcérou a jej štyri deťmi.

„Dajte nám pokoj, lebo zavoláme políciu,“ vyhrážala sa nám matka ženy, ktorá dlhé roky dokázala žiť s vedomím, že v mrazničke má mŕtve dieťatko. Prítomnosť dcéry vo svojom byte tajila. My sme však Ivetu Vaňkovú v Liptovskom Petre v piatok zastihli. Držala sa za ruku s manželom Jánom a spoločnosť im robila dcéra Miroslava (18). Na prvý pohľad vyzerali ako každá iná rodina, ktorá roky neskrýva takéto hrozné tajomstvo. Manželia povedali, že sa k celej záležitosti vyjadria až po skončení vyšetrovania. „Robíte zo mňa bezcitnú beštiu, ktorá sa k celej veci stavia chladne. Ja však veľmi trpím. Moji najbližší sú pri mne, majú ma radi a to mi stačí,“ povedala nám s plačom Iveta Vaňková.

Jej slová potvrdila aj jej dcéra Miroslava. „Mamina konala v skrate. Máme sa stále radi a chceme byť všetci spolu,“ povedala Mirka, ktorá v súčasnosti nebýva s rodičmi kvôli škole. Podľa našich informácií Vaňkovci si v súčasnosti intenzívne hľadajú podnájom, dokonca nie je vylúčené, že sa odsťahujú aj mimo Liptova.

I. Vaňková je obvinená z hanobenia mŕtveho. Čaká sa na výsledky pitvy, ktoré majú odhaliť, či sa dievčatko narodilo mŕtve, alebo živé, ako dlho bolo v mrazničke a kto ho vlastne porodil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu