Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predpovedali koniec sveta, apokalypsu aj tajný plán Putina: Konšpirácie roka skončili trapasom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Putinov Dvojhlavý orol, globálna Sionistická apokalypsa či gigantický asteroid, ktorý mal zničiť Zem. Tieto konšpiračné teórie narobili medzi ich priaznivcami veľa rozruchu, no v realite sa nepotvrdilo z toho vôbec nič. Pozrite si výber niekoľkých konšpirácií, podľa ktorých sme tu už dávno nemali byť.

Putinov Dvojhlavý orol

Akcia dvojhlavý orol bola masívne zdieľaná medzi proruskými trolmi a konšpiračnými teoretikmi na pochybných weboch. Putin mal všetky dodávky energie hradiť zlatom a tým ukončiť vládu amerického dolára ako globálnej rezervnej meny, čo malo spôsobiť kolaps ekonomík USA a EÚ.

Predpovedali koniec sveta, apokalypsu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

"Projekt Dvojhlavý orol, ako sa hovorí v správe, požaduje od Centrálnej banky Ruskej federácie (CBR), aby začala produkciu 5 rublových zlatých mincí obsahujúcich 0,1244 trójskej unce čistého zlata, o priemere 18mm, s razbou dvojhlavého orla so štítom a korunou, ktorá sa stane svetovou alternatívou ako k americkému doláru, tak k euru pri obchodovaní so zásobami energie," znela správa, ktorú ľudia mohli vidieť na viacerých proruských a konšpiračných portáloch. Dodnes sa nič také nepotvrdilo. Ba čo viac, padá ekonomika Ruska a nie ekonomiky EÚ a USA.

Sionistická apokalypsa

Sionistické sprisahanie a ovládnutie sveta. Židia a Izrael mali byť za novou svetovládou. Konšpiračné stránky priniesli túto správu tento rok.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
Zobraziť galériu (5)
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu  (Zdroj: SITA)

"Sionisti, ktorí citujú satanský, Rothschildom financovaný podvod zvaný Scofieldova Biblia dúfajú, že roky 2014 alebo 2015 prinesú veľkú vojnu na Strednom Východe, ktorá sionistom dovolí dokončiť etnickú čistku Palestíny, zrúcať mešitu al-Aksá, postaviť sionistický chrám na troskách mešity a zasvätiť ho krvavými obeťami – počínajúc porážkou ružovej jalovice. Sú sionisti šialení? Očividne. Ale našťastie, neprestávajúci vplyv zdravého rozumu na svetové záležitosti nemožno vylúčiť," písali o apokalypse. Predpoveď sa nakoniec nepotvrdila. Izrael nič také nikdy nechystal a ani nechystá.

Tajný plán NASA na ovládnutie ľudstva

Tento rok sa nad Čínou objavili záhadné mraky a v nich obraz čiernych mrakodrapov. Experti všetky konšpirácie zmietli zo stola tým, že išlo len o akúsi ilúziu, fatamorgánu. No čoraz viac silnie podozrenie, že "prelud" je výsledkom tajného projektu Národného úradu pre letectvo a vesmír nazvaného Blue Beam (Modrý lúč).

Predpovedali koniec sveta, apokalypsu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Teóriu ako prvý rozpracoval už v roku 1994 kanadský investigatívny novinár a konšpiračný teoretik Serge Monast, ešte pred zverejnením svojej knihy Projekt Modrý lúč. Tvrdil, že NASA a OSN plánujú vytvoriť nový svetový poriadok pomocou technologicky simulovaného ovládania mysle s cieľom sformovať náboženstvo nového veku. Podľa Monasta, ktorý zomrel v roku 1996, to bol totiž jediný možný spôsob, ako zabezpečiť nastolenie celosvetovej diktatúry. Opäť sa do týchto dní žiadne dôkazy o ovládnutí sveta nepotvrdili.

Gigantický asteroid, ktorý mal zničiť našu planétu

V septembri sa mala naša planéta zraziť s gigantickým asteroidom, ktorý mal vyhladiť civilizáciu. NASA síce niečo také popiera, no úplne to nevylučuje. Súdny den vraj mal prísť už čoskoro. Milovníci konšpirácií totiž najnovšie predpovedali kataklyzmickú katastrofu, ktorá zničí našu civilizáciu. Malo sa tak stať medzi 22. a 28. septembrom. Nárazom asteroidu sa to ale skončiť nemalo. Podľa biblických teoretikov má po ňom údajne na Zemi nastať sedemročné obdobie temna.

Predpovedali koniec sveta, apokalypsu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

Konšpirační teoretici trvajú na tom, že v septembri po náraze asteroidu mal nastať New World Order (NWO), čiže Nový svetový poriadok. Hrozivé udalosti mal odštartovať veľký hadrónový urýchľovač v jadrovom stredisku CERN.

Viac o téme: ApokalypsaPredpovedePutinKonšpirácieDvojhlavý orol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu