Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Konšpirátori tvrdia: Hadrónový urýchľovač sa náhle vypol, zemou otriaslo zemetrasenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/CERN)

LONDÝN - Konšpirační teoretici prišli so senzačným tvrdením, že Veľký hadrónový urýchľovač v CERN-e sa náhle vypol po tom, čo spôsobil zemetrasenie s magnitúdou 7, ktoré otriaslo celou planétou.

FOTO Hrozivé oblaky nad hadrónovým urýchľovačom vedú k obavám: Otvárajú sa nové portály?

Podľa konšpirátorov tento obrovský vedecký projekt vyvolal zemetrasenie vo Vanuatu, v južnom Pacifiku, ktoré bolo také silné, že "zatriaslo planétou". Sú presvedčení, že zemetrasenie na ostrove Malakula začalo len 15 minút po poslednom výbuchu energie v urýchľovači, ktorý bol potom odstavený.

Veľký hadrónový urýchľovač, umiestnený v Ženeve na francúzsko-švajčiarskej hranici, je najväčší a najsilnejší prístroj svojho druhu na svete a používa sa na zrážanie častíc rýchlosťou blížiacou sa rýchlosti svetla v snahe zistiť viac o fyzikálnych javoch a možnosti existencie paralelných vesmírov.

Oficiálna správa z CERN-u znela, že lasica prehrýzla 66-kilovoltový napájací kábel k urýchľovaču, čím došlo k jeho nútenému vypnutiu. Rastúci počet konšpiračných teoretikov však verí, že išlo o núdzovú situáciu a musel byť zablokovaný kvôli obavám zo zemetrasenia, ktoré by sa mohlo ešte rozšíriť a naberať na sile.

Ku zemetraseniu došlo 28. apríla tohto roku, v deň, kedy sa mali konať v urýchľovači niektoré z hlavných experimentov. Nate Brown, majiteľ kresťanskej sprisahaneckej webovej stránky Freedom Fighter Times napísal v článku, že hoci mohla vypnutie spôsobiť lasica, stále je tu niekoľko nezodpovedaných otázok.

Konšpirátori tvrdia: Hadrónový urýchľovač
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/CERN)

"Toto monštruózne zemetrasenie doslova otriaslo celou planétou. Je dôvod domnievať sa, že Veľký hadrónový urýchľovač vypli nie kvôli lasici, ale preto, že spôsobil zemetrasenie. Nové dôkazy poukazujú na urýchľovač ako na zásadný faktor stojaci za vážnymi zemetraseniami. V živote neexistujú náhody a až príliš často bol urýchľovač v CERN-e v chode, zatiaľ čo došlo k podivným udalostiam. Samotná možnosť, že urýchľovač by mohol byť príčinou zemetrasení by mala vyvolať ďalšie otázky a obavy," uviedol podľa portálu express.co.uk Brown.

Aj rad ďalších konšpiračných teoretikov verí, že urýchľovač bol príčinou zemetrasení, odkedy ho uviedli prvýkrát do prevádzky. Niektorí dokonca tvrdia, že je zodpovedný za ničivé zemetrasenie v Nepále v apríli 2015, pri ktorom zahynulo približne 8000 osôb a 21-tisíc sa zranilo. Konšpirátori však denne prichádzajú s množstvom fantastických a za vlasy pritiahnutých teórií, ktoré sú na míle vzdialené od reality.

Viac o téme: Zemetrasenie CERNVeľký hadrónový urýchľovač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu