Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Víkend bude AJAJÁJ: Meteorológovia vidia situáciu cez sivé okuliare, počasie hlboko sklame

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ešte stále veríte, že k nám príde zima? Nechceme vás deprimovať a preto nebudeme cynickí. Meteorológovia majú ešte stále nádej a my ju tiež nechceme strácať. Posledný predvianočný víkend ale nebude podľa našich predstáv.

Piatok

Od juhozápadu k nám bude prúdiť teplý vzduch, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Cez deň bude oblačno až zamračené, na niektorých miestach aj hmlisto, či slabý dážď alebo mrholenie. Na krajnom východe Slovenska sa môže spočiatku vyskytnúť aj sneženie. Najvyššia denná teplota dosiahne 2 až 7, na východe však miestami vystúpi na okolo 0 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa vyšplhá na okolo 5 stupňov Celzia. Viať bude len slabý vietor.

Počasie sa zbláznilo po celom svete: Snehové záveje v Kalifornii, teplo v Európe a záplavy v Ázii

Víkend bude AJAJÁJ: Meteorológovia
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Studený front v strednej Európe sa bude rozpadávať a v noci bude pretrvávať zamračené a hmlisté počasie. Na západe očakávajte aj mrholenie alebo dážď, ojedinele vás na cestách môže prekvapiť poľadovica. Cez deň by malo byť zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto, miestami mrholenie. Vo vysokých a lokálne aj v nižších polohách bude oblačnosť zmenšená s nočnou teplotou +3 až -1 stupňov a dennou 2 až 7 stupňov Celzia. Fúkať bude len slabý vietor.

Víkend bude AJAJÁJ: Meteorológovia
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Prúd teplého vzduchu neustane ani posledný víkendový deň, počas ktorého bude zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto, na niektorých miestach mrholenie. Na horách a
ojedinele aj v nižších polohách by však malo byť slnečno. Nočná teplota klesne na +4 až -1 stupeň Celzia, denná teplota dosiahne 3 až 8 stupňov Celzia. Viať bude prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou do 20 km/h.

Víkend bude AJAJÁJ: Meteorológovia
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu