Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Expremiérke Radičovej sa prevrátil život hore nohami: Správa, ktorá jej navždy zmenila život

Iveta Radičová žiari šťastím. Zobraziť galériu (5)
Iveta Radičová žiari šťastím. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Životná zmena! Ivete Radičovej sa prevrátil život hore nohami. Bývalá premiérka je od nedele šťastnou babičkou. Zaujímavé je však, že čerstvá mamička nám pred pár mesiacmi poprela, že čaká bábätko.

"Voláte s najšťastnejším človekom," povedala pre Topky Iveta Radičová. Jej dcére Eve sa narodila túto nedeľu dcérka. Expremiérka sa teda stala čerstvou babičkou. Radičová nám prezradila aj meno vnučky. "Volá sa Šarlotka," dodala stará mama.

Zaujímavosťou je fakt, že Radičovej dcéra nám ešte pred štyrmi mesiacmi poprela, že čaká dieťatko. "Sú to klamstvá, nie je to pravda," reagovala vtedy na otázku, či môže potvrdiť, že je v druhom stave.

Čerstvú maminu sme oslovili aj dnes, no už zrejme nemala chuť svoje klamstvo komentovať. "S novinármi sa nebavím," odvetila Eva.

Iveta Radičová a jej dcéra Eva vo februári tohto roka
Zobraziť galériu (5)
Iveta Radičová a jej dcéra Eva vo februári tohto roka  (Zdroj: Facebook)

Pracovné povinnosti pre bývalú premiérku musia ísť teraz bokom. Od januára 2015 nastúpila do Wiesenthalovho inštitútu v Berlíne, ktorý má špeciálny program pre bývalých členov vlády. "Chcem vážne vstúpiť do diskusie, či prežije EÚ v súčasnej podobe a chcem poznať stanoviská aktérov zmien," vyhlásila ešte minulý rok. No teraz je všetko inak.

Eva vyrába hračky pre malé detičky. Spolu so slovenskými hercami otvárala výstavu vlastnej tvorby
Zobraziť galériu (5)
Eva vyrába hračky pre malé detičky. Spolu so slovenskými hercami otvárala výstavu vlastnej tvorby  (Zdroj: Facebook)

Povinnosti pôjdu nabok

Ako bude zvládať novú životnú úlohu? "Teraz je všetko inak. Koľko bude Evulka potrebovať, toľko budem pri nej," priznala expremiérka s tým, že nebude problém vycestovať na Slovensko, kedy bude treba.

Radičová v roku 2013 pôsobila jeden trimester v Oxforde na univerzite. Pôsobila tam v medzinárodnom tíme, ktorý sa venoval analýze vzťahu politiky a médií a tiež politiky a demokracie.

Iveta Radičová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Názor nezmenila

Radičová už dlhý čas opakuje, že do slovenskej politiky sa rozhodne nechystá vrátiť. A tento názor potvrdila aj nám. "Ja už štyri roky opakujem, že do politiky sa neplánujem vrátiť. Toto rozhodnutie je úplne racionálne," povedala pre Topky.

Viac o téme: DieťaBabkaIveta RadičováEva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu