Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Príbeh najzáhadnejšej vraždy v dejinách Slovenska: Dôkaz, ako ľahko sa dá kúpiť smrť

Bohuslav B. Zobraziť galériu (3)
Bohuslav B. (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – V roku 2003 z väznice v Leopoldove prepustili 31-ročného Bohuslava. Pred siedmimi rokmi zavraždil vlastnú starú mamu za to, že mu nechcela dať 100 korún, aby ho na slobode stretol rovnako brutálny osud. Jeho život mal totiž hodnotu takmer neuveriteľných 20 miliónov korún!

Písal sa rok 2003, keď bol zo známeho zariadenia pre zločincov v Leopoldove na slobodu prepustený 31-ročný väzeň Bohuslav B. pochádzajúci z obce neďaleko Vrbového. Odpykal si tam trest a súčasne povinné protialkohlické liečenie za zabitie vlastnej starej mamy, ktorá ho vychovala. Nechcela mu totiž dať 100 korún (3,3 eur) na alkohol a tak ju zo zlosti bodol do krku. Nechal ju potom bezcitne ležať v kuchyni a šiel do miestneho pohostinstva aj s ulúpenou stokorunou, spomínajú policajné archívy na dávno zabudnutý prípad. Keby starká prežila, možno by bol osud mladého Bohuša celkom iný. Tento jednoduchý človek potreboval k životu len málo, dokonca nemal ani doklady! 

Príbeh najzáhadnejšej vraždy v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock, Twitter)

Odrazu sa z neho stal iný človek

Čo presne robil Bohuš po prepustení z väzenia, to je záhadou. Je však isté, že mu niekto vybavil nový občiansky preukaz a mladík začal chodiť dobre oblečený. Navyše, mal slušný prehľad vo finančnej sfére. Začal navštevovať rôzne poisťovne a erudovane si vyberal z produktov nimi ponúkaného životného poistenia. V každej si vybral lukratívne poistenie smrti aj v prípade úrazu. V dvoch poisťovniach podvodník uvádzal, že je nezamestnaný, v ďalšej, že je administratívny pracovník, inštalatér, potom servisný technik.

Telo prostitútky našli bez krvi: FOTO z miesta činu, záhadu s naberačkou polícia nevyriešila

V skutočnosti bol Bohuš robotníkom v malej firme v obci, v ktorej žil. Jeho mesačný príjem bol tesne nad hranicou vtedajšej minimálnej mzdy, napriek tomu bol ochotný ročne zaplatiť na poistnom 280 000 korún, (t. j. 9 300 eur). Ak by však tento mladý človek umrel, dostali by tí, ktorých do zmlúv uviedol, vtedajších takmer 20 miliónov slovenských korún, čiže zhruba 660 000 eur. Čoskoro nastal dramatický zlom.

Po dovolenke musel zaplatiť účet

Bohuš si onedlho zobral z práce dovolenku a odcestoval do Egypta. Presne 20. novembra 2004, jedenásť dní po návrate z Afriky a devätnásť dní po poslednom poistení, ho asi tri kilometre od jeho rodičovského domu v noci na poľnej ceste k smrti dobodal do dnešného dňa neznámy páchateľ. Uštedril mu po celom tele viac ako dvadsať bodných a bodnorezných rán. Bohuš nemal šancu prežiť a vykrvácal. Podobne, ako jeho stará mama v roku 1996. Len s tým rozdielom, že po ňom ostalo 20 miliónov korún.

Z vraždy Bohuša mohlo profitovať hneď niekoľko ľudí, ale aj napriek silnému motívu nebol prípad do dnešného dňa uzavretý. Hoci príbuzní nedostali ani halier, niekoľko cudzích osôb si rozdelilo 16,6 miliónov korún, teda približne 630-tisíc eur. Vraždou sa v minulosti zaoberali aj médiá, no výsledok je dodnes rovnaký. Naozaj išlo len o rutinný prípad?

Príbeh najzáhadnejšej vraždy v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock, Twitter)

 

 

 

Viac o téme: VraždaBohušŽivotné poistenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu