Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Premiér so Slotom komunikuje, koaličné nezhody odmieta

Premiér Robert Fico
Premiér Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda vlády a strany Smer-SD Robert Fico odmieta nezhody v koalícii a s predsedom koaličnej SNS Jánom Slotom sa pravidelne stretáva. Pre SITA to v reakcii na dnešné Slotove výroky povedala hovorkyňa premiéra Silvia Glendová.

"Robert Fico sa s predsedom SNS stretáva pravidelne každý štvrtok, ak je premiér v Bratislave," povedala Glendová. Hovorkyňa dodala, že sa momentálne pripravuje schôdzka Koaličnej rady, do úvahy však podľa nej treba brať zdravotný stav predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara. "Nezhody v koalícii nie sú, komunikácia je štandardná," uzavrela hovorkyňa.

Predseda SNS Ján Slota dnes počas rokovania rozšíreného predsedníctva strany v Oščadnici tlmočil výhrady k nedostatočnej komunikácii medzi ním a predsedom najsilnejšej vládnej strany Robertom Ficom. "Trošku viazne komunikácia medzi mnou a predsedom Smeru, čo je na závadu," povedal Slota. Podľa neho je možno Fico zaťažený cestovaním po rôznych teritóriách Slovenska a asi má na starosti dôležitejšie veci, ako je stretávanie sa s koaličným partnerom. Slota zdôraznil, že Fica viackrát žiadal o stretnutie.

"Komunikácia je však jednosmerná, odozvu z druhej strany nemám," uviedol predseda SNS. Zároveň dodal, že nikdy nebude robiť žiadne kroky bez toho, aby nekomunikoval s koaličnými partnermi, ale oni musia byť na rokovaniach tiež fyzicky prítomní. "Ja nemôžem rozprávať so vzduchom," vyhlásil. Slota verí, že po uzdravení Vladimíra Mečiara sa predsedovia troch koaličných strán stretnú v trojici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu