Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Po zrážke kamióna s vlakom vyčíslili škody na neuveriteľných 150-tisíc eur

Mýto, diaľnica
Mýto, diaľnica (Zdroj: SITA)

HUMENNÉ – Škoda vo výške 150.000 eur je výsledkom štvrtkovej (24.9.) dopravnej nehody v meste Humenné. Okolo poludnia sa tu zrazil osobný vlak s kamiónom.

Nákladné auto viedol pred nehodou 49-ročný vodič z Turecka po Poľnej ulici, v smere k Priemyselnému parku Chemes. "Pred prechodom železničného priecestia bez závor nerešpektoval svetelnú výstrahu priecestného zabezpečovacieho zariadenia a vošiel na priecestie, kde do návesu vrazil osobný vlak idúci na pravidelnej linke v smere z Humenného do Prešova," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. 

Dodal, že náves kamióna prevážal 68 paliet polyesterových priadzí. "V dôsledku zrážky došlo k poškodeniu návesu, priecestného zabezpečovacieho zariadenia, koľajníc a vlaku v celkovej výške najmenej 150.000 eur," ozrejmil Džobanik. 

Požitie alkoholu pred jazdou u vodiča kamióna ani rušňovodiča polícia nezistila. "Nehodu vyšetruje humenský vyšetrovateľ, pričom vodič kamióna bol obvinený z prečinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania a ohrozenia prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Obvinený je stíhaný na slobode," uzavrel krajský policajný hovorca. Pri nehode utrpeli ľahké zranenia dve osoby. Jednou z nich bol rušňovodič a ďalšou cestujúca vo vlaku.

 

Po zrážke koňa s autom museli zviera utratiť

Hasiči dnes v skorých ranných hodinách zasahovali pri obci Kopčany v okrese Skalica, kde po zrážke s osobným autom zostal ležať na vozovke kôň. V čase ich príchodu zviera so zranenými nohami bolo na kraji cesty. 

"Miesto zabezpečili osvetlením a čakali na príchod zverolekára, ktorý rozhodol o utratení zvieraťa," uviedla pre krajská hovorkyňa hasičov v Trnave Júlia Kedrová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu