Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozhorčení ľudia prehovorili o podvodníkovi "Mustafovi": O peniaze okradli aj známu speváčku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA - Na internete panuje vášnivá diskusia o pochybných vodičoch, ktorí zastavujú autá a pod rúškom nešťastného osudu sa dožadujú pomoci. Topky informovali o Mustafovi, ktorý sa mal takto realizovať po Bratislave. Polícia sa snažila včera ľudí upokojiť tým, že takéto prípady neevidujú, a teda sa nie je čoho obávať. Nám sa však ozvali ďalší rozhorčení ľudia, ktorí zažili podobných podvodníkov na vlastnej koži. Údajne sa pohybujú na veľkom území a v blízkosti hraníc so Slovenskom. Je medzi nimi aj známa speváčka, ktorá o svojej nepríjemnej skúsenosti prehovorila exkluzívne pre topky.sk.

"Môžem vyvrátiť vaše tvrdenie, že ide a šírenie poplachu," napísal nám v reakcii na uverejnený článok o Mustafovi, čitateľ a pokračoval: "Osobne som mal nedávno tú česť na D2, keď sa ma snažilo auto vytlačiť na krajnicu a odstaviť. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru o tom informované bolo. Konkrétne diaľničná polícia, nakoľko prišlo takmer ku kolízii." Ako čitateľ ďalej doplnil, keď sa posádke auta nepodarilo zastaviť ho, vybrala sa za ďalším autom. "Predbehli ho a prudko začali brzdiť. Je pravda, že neviem, o čo im presne išlo. No, vďaka odporúčaniam a informáciám v rádiu som im radšej nezastavil. Išlo o strieborný mercedes." 

Ozval sa nám aj čitateľ Patrik, ktorý rovnako rozpovedal svoju skúsenosť. "Píšete, že je to hoax, ja hovorím, nie je, lebo ma zastavil na konci júna. Turek na audi z Rakúska alebo Turecka, nevšimol som si ŠPZ, bol v obleku, dal mi vizitku, predstavil sa," opísal a doplnil: "Hodil mi na sedadlo prsteň, akože zlato. Že má problém a chce zaň 80 eur. Keď videl, že nemám záujem, stačilo mu 20 eur na benzín. Odmietol som ho, zavrel okno a šiel ďalej. Videl môjho 10-ročného syna, tak nenaliehal príliš." Ako Patrik doplnil, stalo sa to na zjazde z Einsteinovej do Petržalky pod Prístavným mostom. "Takže, nie je to hoax," dodal Patrik. 

Pochybní vodiči zastavili aj speváčku Danielu Nízlová

"Stalo sa to tento rok, hneď za hranicami, ako sme išli z letiska zo Schwechatu. Zastavilo nás auto. Už z diaľky som videla, že má nemeckú ŠPZ-ku. Zastavovali, aby sme im pomohli. Vraj stratili peňaženku a potrebujú peniaze na benzín," rozpovedala svoju skúsenosť Daniela Nízlová a pokračovala: V aute mali deti a tvrdili, že potrebujú pomoc. Pýtali najprv 250 eur. Povedali sme, že toľko im nedáme. Ako proti hodnotu nám ponúkli zlato. Hneď som videla, že to zlato je falošné, tak sme im dali okolo 100 eur. Mali vizitku, že sú predajcovia vozidiel. Hovorili, že nám tie peniaze vrátia. No, samozrejme, nevrátili nám ich."

Rozhorčení ľudia prehovorili o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Speváčka ďalej v rozhovore pre Topky uviedla, že podobnú skupinu videli približne pred pol rokom aj u nich v Trenčíne. "Potom sme na nich zavolali políciu. Strašne veľa ich tu je, aj v Rakúsku ich vídame. Keď vidíme, že je odstavené auto niekde pri ceste, tak to už vieme, že sú to oni. A fakt, vždy majú veľké mercedesy a nemeckú ŠPZ."

Rozhorčení ľudia prehovorili o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Daniela radí ostatným cestujúcim, aby si aj z jej vlastnej skúsenosti zobrali ponaučenia a radšej pochybným stopárom vôbec nezastavovali. "Oni hlavne vydierajú týmito deťmi, že sa nemajú za čo dostať domov a že nemajú peniaze. Vedia tak strašne oblbnúť, že v tej rýchlosti ani neviete, čí ste. My sme sa nad nimi prosto zľutovali. Ale, čo už, stalo sa, mali sme ponaučenie. Pred tým sme nevedeli o žiadnych takýchto skupinách, že niečo podobné vôbec existuje. Potom sme si to začali všímať a naozaj, je ich dosť veľa."

 

 

 

 

Viac o téme: PremávkaReakcieMustafa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu