Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Benedikt XVI. napísal Figeľovi, oceňuje jeho iniciatívu za ochranu manželstva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Emeritný pápež Benedikt XVI. poslal podpredsedovi Národnej rady SR a predsedovi KDH Jánovi Figeľovi ďakovný list. Oceňuje v ňom najmä iniciatívu za doplnenie definície manželstva do Ústavy SR.

"Doplnenie slovenskej ústavy potvrdzujúce, že manželstvo je zväzkom medzi mužom a ženou, ma veľmi uspokojilo. Viem, že v období poznačenom mnohými ideológiami, ktoré sú nepriateľské voči manželstvu, si presadenie tejto novely vyžiadalo veľkú odvahu,“ uviedol Benedikt XVI. v liste, o ktorom informovala hovorkyňa KDH Natália Žembová. Emeritný pápež zároveň uistil Figeľa, že naňho myslí v modlitbách a posiela mu svoje požehnanie.

Figeľ pripomenul, že s pápežom Benediktom XVI. sa stretol viackrát. Napríklad v Brne, Ríme, Castel Gandolfe a Verone. Podľa Figeľa kládol emeritný pápež vždy veľký dôraz nielen na vieru, ale aj na rozum, logiku a prirodzený zákon a ich pozitívny vzťah ku kresťanskej viere. "Jeho múdrosť vychádza z hlbokého a rozsiahleho poznania. Jeho rozhodnutie o odstúpení z úradu bolo vyjadrením vnútornej sily a pokory,“ dodáva.

Viac o téme: Ján FigeľBenedikt XVI.KDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu