Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Meteorológovia varujú: Slovensko čakajú silné mrazy!

Mrazy sužujú polovicu USA
Mrazy sužujú polovicu USA (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred nízkymi teplotami. Na väčšine územia Slovenska očakáva v najbližších hodinách mráz od -15 stupňov Celzia do -23 stupňov Celzia.

Výstrahu prvého stupňa pred nízkymi teplotami vydal SHMÚ od dnes od 22.00 h do stredy (31.12.) do 8.00 h pre časť západného, stredného a východného Slovenska. Tam očakáva miestami dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od -15 stupňov Celzia do -20 stupňov Celzia. Takáto nízka teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Druhý stupeň výstrahy pred nízkymi teplotami SHMÚ vydal od dnes od 22.00 h do stredy (31.12.) do 8.00 h pre okresy Dolný Kubín, Tvrdošín, Námestovo, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Levoča, Bardejov, Svidník, Stropkov a Medzilaborce. Na uvedených miestach SHMÚ ojedinele predpovedá dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od -20 stupňov Celzia do -23 stupňov Celzia. Podľa meteorológov je v danom ročnom období a oblasti takýto mráz zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu