Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Meteorológovia varujú: Slovensko, priprav sa na silné mrazy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na utorok výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami.

Výstraha platí pre severnú časť stredného a východného Slovenska. Teploty tam môžu klesnúť na -19 až -21 stupňov Celzia. Tento stav má platiť od 2:00 do približne 8:00. Pre zvyšné časti stredného a východného Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Teplota tam môže klesnúť na úroveň -14 až -19 stupňov Celzia. Tento stav má trvať rovnako od 2:00 približne do 8:00.

Horské priechody hlásia sneh

Na horských priechodoch v Žilinskom kraji hlásia cestári jeden až tri centimetre utlačeného alebo kašovitého snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky. So snehom treba počítať na priechodoch Donovaly, Makov, Huty, Príslop a Fačkov. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest zasnežené sú aj cesty I/11 medzi Žilinou a Čadcou a hraničnými priechodmi s Poľskom a Českom, I/18 medzi Bytčou a horským priechodom Makov, I/70 medzi Kraľovanmi a Dolným Kubínom, I/59 medzi Dolným Kubínom a Trstenou a tiež rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu