Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na Slovensko sa sťahujú oblaky: Ortuť teplomera vystúpi len tesne nad bod mrazu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: summitpost.org)

BRATISLAVA - Severné Slovensko potrápi poľadovica, ktorá sa môže tvoriť dnes od 21:00 do pondelka rána do 9:00. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal preto výstrahu prvého stupňa, ktorá sa týka severného Považia, Kysúc, Oravy, Liptova a celého Prešovského kraja.

Cez Slovensko bude zo začiatku týždňa od západu postupovať studený front, za ním sa k nám od západu rozšíri výbežok vysokého tlaku vzduchu. Uprostred týždňa bude od západu do našej oblasti zasahovať nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prinesie veľmi mierne oteplenie.

V noci z nedele na pondelok bude oblačno až zamračené a hmlisto. Postupne môžu Slováci od západu na mnohých miestach očakávať slabý občasný dážď alebo dážď so snehom, v severnej polovici Slovenska budú zrážky postupne snehové. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 4 až -2 stupne Celzia. Fúkať by mal slabý, na juhozápade a spočiatku aj juhovýchode prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 6 m/s (10 až 20 km/h).

V pondelok počas dňa by malo byť oblačno až zamračené. Na mnohých miestach sa očakáva slabý dážď alebo dážď so snehom, od cca 500 metrov, na severe aj v nižších polohách, meteorológovia predpovedajú zrážky vo forme sneženia. Na severe sa bude ojedinele tvoriť poľadovica. Najvyššia denná teplota vystúpi na 0 až 6 stupňov Celzia, teplota na horách vo výške 1500 m bude len okolo -3 stupne. Fúkať bude stále slabý, na juhozápade prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (15 až 25 km/h).

V utorok by podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu malo byť prevažne polooblačno, na severe a východe sa očakáva veľká oblačnosť a miestami sneženie alebo snehové prehánky. Avšak inak sa zrážky vyskytnú len ojedinele. Nočná teplota vystúpi len na 0 až -6 stupňov, denná sa vyšplhá na -1 až +5 stupňov Celzia. Fúkať by mal prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na strednom Slovensku iba slabý premenlivý vietor.

Aj v stredu bude prevažne polooblačno a ojedinele sa objavia slabé zrážky. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -1 až -7 stupňov Celzia, tá denná od -1 až do +5 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Vo štvrtok sa bude frontálna zóna nachádzať nad Britskými ostrovmi a Pobaltím. Preto by malo byť polooblačno až oblačno, miestami sa očakáva sneženie alebo snehové prehánky, v polohách pod 400 metrov iba väčšinou dažďové zrážky. Nočná teplota sa bude pohybovať medzi 0 až -6 stupňov Celzia, denná teplota vystúpi na 0 až 6 stupňov.

Z južnej Európy k nám bude v piatok zasahovať nevýrazná oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Meteorológovia predpovedajú, že bude prevažne polojasno, v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť a ojedinele mrholenie, pri ktorom sa môže tvoriť poľadovica. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 0 až -5 stupňov, denná teplota vystúpi len na 0 až 6 stupňov Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu