Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pozor na falošný tovar z Číny: Colníci zaistili napodobeniny za 100 tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GALANTA - Colníci z Galanty odhalili v týchto dňoch viac ako 1800 napodobenín ochranných známok. Škoda, ktorá by vznikla ich predajom, bola vyčíslená na 100.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

"Galantskí colníci v rámci výkonu colného dohľadu skontrolovali päť zásielok z Číny, ktoré podľa prepravných dokladov mali skončiť na slovenskom trhu. Počas kontroly nadobudli podozrenie, že sa v nich nachádzajú falzifikáty ochranných známok BRAUN, BABYLISS a NICER DICER," uviedla hovorkyňa. Colníci zadržali 1230 kuchynských krájačov, 280 žehličiek na vlasy, 240 sušičov na vlasy a 60 strihačov na vlasy.

Colníci bezodkladne oznámili svoje podozrenie aj zástupcom majiteľov ochranných známok, ktorí potvrdili, že ide o falšovaný tovar. Práve oni teraz rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. "Práve teraz v predvianočnom období pri kúpe darčekov upozorňujeme na riziko kupovania falzifikátov, ktoré svojim vyhotovením alebo kvalitou môžu byť pre spotrebiteľa nebezpečné," dodala Švárna. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu