Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Trestné oznámenie na Palka a Zajaca opäť odmietli

Exminister zdravotníctva Rudolf Zajac
Exminister zdravotníctva Rudolf Zajac

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ úradu boja proti korupcii aj po druhýkrát odmietol trestné oznámenie bývalého vrchného riaditeľa sekcie legislatívy a práva ministerstva zdravotníctva Milana Tomkuliaka na exministrov vnútra a zdravotníctva Vladimíra Palka a Rudolfa Zajaca.

Ako vyplýva z uznesenia, ktorého kópiu má agentúra SITA k dispozícii, oznamovateľ neuviedol žiadne skutočnosti, ktoré by spáchanie trestných činov dokazovali. Tomkuliak pre agentúru SITA povedal, že proti uzneseniu podal sťažnosť a mala by o nej rozhodnúť prokuratúra. Tvrdí, že policajt, ktorý trestné oznámenia preveroval, mu nevydal potvrdenia o prevzatí dôkazových materiálov a nemá záujem na objasnení trestnej činnosti. "Generálna prokuratúra sa bude sťažnosťou, keď ju dostane, zaoberať," povedala pre agentúru SITA hovorkyňa generálneho prokurátora Svetlana Husárová.

Trestné oznámenie na exministra Palka podľa Tomkuliak za to, že podľa neho "zneužíval medzeru v zákone o strelných zbraniach a strelive na to, aby prostredníctvom osobitnej komisie vydával rozhodnutia totalitného typu bez udania akýchkoľvek dôvodov a za jeho konania v súvislosti s realizovaním verejných zákaziek priamym zadaním." Zajac sa mal podľa Tomkuliaka dopustiť trestného činu tým, že "sa k oznamovateľovi správal nátlakovo, vydieračsky a korupčne, čo spočívalo v tom, že mu ponúkol finančnú čiastku za to, že požiada o skončenie štátno-zamestnaneckého pomeru a ak tak nespraví, minister zruší jeho miesto." Ďalej mal Zajac nakladať nehospodárne so štátnymi prostriedkami.

Toto trestné oznámenie vyšetrovateľ odmietol v minulom roku. Tomkuliak však podal sťažnosť a prokurátor nariadil, aby sa polícia týmto trestným oznámením zaoberala. Druhýkrát ho vyšetrovateľ odmietol v januári, Tomkuliak opätovne podal sťažnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu