Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezident Kiska prvýkrát chce zásadnú zmenu pre Slovensko: VIDEO veľkej výzvy občanom!

Prezident Andrej Kiska vyzýva občanov, aby sa zúčastnili komunálnych volieb.
Prezident Andrej Kiska vyzýva občanov, aby sa zúčastnili komunálnych volieb. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska vyzval ľudí na Slovensku, aby v súvislosti s nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami uvažovali o vstupe do politiky. Občanom sa prihovoril prostredníctvom videoklipu, ktorý bol na internete zverejnený v pondelok (25.8.)

„Prosím, uvažujte, či aj vy sami by ste nemohli vojsť do politiky, pretože ja som presvedčený o tom, že naše Slovensko potrebuje dostať nových a čestných ľudí do politiky,“ uviedla hlava štátu v 1,5-minútovej výzve s titulom Pomôžte svojej obci. Klip natočil v záhrade prezidentského paláca.

Voľby poslancov obecných a mestských zastupiteľstiev, ako aj starostov a primátorov miest a obcí sú síce až v novembri, ale Kiska pripomenul, že kandidačné listiny pre tieto voľby musia byť uzatvorené už 21. septembra.

Vyzval preto ľudí, aby diskutovali s poslancami, s prácou ktorých sú spokojní a dali im svoju dôveru. Ak majú pocit, že fungovanie samosprávy treba zmeniť, majú osloviť schopných, poctivých ľudí, ktorí majú chuť a energiu, porozprávať sa s nimi a presvedčiť ich, aby kandidovali.

„A možno ste to práve vy sami, ktorí by ste mohli kandidovať, ktorí by ste mohli pomôcť zmeniť naše Slovensko,“ uviedol ďalej Kiska. Pripomenul svoju osobnú skúsenosť, že takáto cesta nie je jednoduchá. „Ale nemôžeme len hovoriť o tom, že naše Slovensko chceme zmeniť a nebyť pritom aktívni, nespraviť preto niečo sami,“ doplnil svoju výzvu prezident.

Kiskova výzva občanom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu