Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Bechara sa vo väzení pokúsil o samovraždu

Podnikateľ libanonského pôvodu Tarek Bechara
Podnikateľ libanonského pôvodu Tarek Bechara

PRAHA/BRATISLA - Podnikateľ libanonského pôvodu Tarek Bechara, ktorý je podozrivý z účasti na únose a smrti otca kontroverzného podnikateľa Radovana Krejčířa, sa v bratislavskom väzení pokúsil o samovraždu. Informoval o tom český denník Právo.

"Tajne užil lieky. Samovražda sa Becharovi ale nepodarila. Prišlo sa na to včas, a tak ho previezli minulý týždeň v utorok do nemocnice v Trenčíne. Všetko utajili," povedal Právu slovenský zdroj. Neoficiálnu informáciu slovenskej strany podľa denníka nepriamo potvrdil aj hovorca pražského mestského zastupiteľstva Martin Omelka.

Vydanie podnikateľa do Českej republiky sa opäť oddialilo - Okresný súd Bratislava II už tretíkrát odložil pojednávanie v prípade podvodu, ktorý vraj podnikateľ spáchal na Slovensku. Právoplatné rozhodnutie v tomto prípade je podmienkou vydania Becharu do ČR, ktoré už vlani schválil bratislavský krajský súd.

Bechara sa zodpovedá z asi dvojmiliónového podvodu. Podnikateľ údajne nezaplatil za auto a neskôr začal splácať úver. Pôžicku vraj naviac ručil bytom, ktorý mu nepatril. Podľa svojho obhajcu však vraj spôsobil škodu len za približne 100.000 korún.

Podľa českej polície patril Bechara do skupiny, ktorá na jeseň 2002 uniesla Lamberta Krajčířa, kým bol jeho syn Radovan vo väzbe. Údajne ho pripravili o väčšiu sumu peňazí a nútili ho uhradiť synove dlhy. Počas únosu Krejčíř starší zomrel; podľa niektorých médií mu počas prevozu v kufri auta zlyhalo srdce.

Bechara vlastní na Slovensku niekoľko obchodov s oblečením pre deti a mládež. Oficiálne býval v Čadci, za minulého režimu bol vraj agentom Štátnej bezpečnosti. Slovenská polícia ho zatkla minulý rok v novembri po tom, čo na neho Obvodný súd v Prahe 6 vydal zatykač za lúpež a obmedzovanie osobnej slobody. Vydanie do Česka však môže trvať ešte niekoľko týždňov až mesiacov. Ak by podnikateľa súd uznal budúci týždeň vinným za spáchanie podvodu, mohol by sa odvolať na krajský súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu