Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sobáš na uzavretej diaľnici: Mladomanželia potom odišli na tandemovom bicykli

Sobáš na uzavretej diaľnici Zobraziť galériu (11)
Sobáš na uzavretej diaľnici (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Diaľnicu medzi Košicami a Prešovom dnes na niekoľko hodín pre autá uzavreli a stala sa cyklodrónom pre nadšencov cyklistiky z oboch miest. Jedinečnú cyklistickú akciu si nenechali ujsť ani Košičania Monika (44) a Laco (46) , ktorí na bicykloch a v strede diaľnice na benzínovej pumpe uzavreli manželský sľub.

Mladomanželom dosvedčili ich zväzok primátori oboch miest, prešovský Pavel Hagyari a košický Richard Raši. Ženíchovi a neveste darovali obraz a Raši aj potítka na ruky.

„Daroval som im potenky na zápästie, aby si mali čím utierať pot, lebo manželstvo nie je žiadny špás.“ Novomanželia si svoj veľký deň užívali. Netajili, že sú nadšenými cyklistami a cesta z Košíc na miesto sobáša im trvala 40 minút. Ženích Laco dokonca za bicyklom vo vozíku ťahal aj svojho psa.

Sobáš na uzavretej diaľnici
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

„Celú cestu ma kamarát podpichoval, že toto bude najhorší deň môjho života, lebo sa dostanem pod chomút, hovorí mladoženáč Laco. Už teraz sa tešia na svadobnú cestu, ktorá bude tiež spojená s cyklistikou. „Ideme na Tour de France.“

Zo sobáša sa nakoniec domov vracali na tandemovom bicykli. Spočiatku im to išlo ťažšie, ale potom chytili spoločný rytmus a išlo to ako po masle. Veria, že takto skvele sa budú dopĺňať aj v manželstve. Diaľnica bola na Slovensku uzavretá prvýkrát kvôli takejto športovej akcii. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu