Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Snine odhalili podpaľačov

Toto auto zhorelo pred desiatimi dňami na Vihorlatskej ulici v Snine.
Toto auto zhorelo pred desiatimi dňami na Vihorlatskej ulici v Snine.

SNINA - Snina si vydýchla. Polícia zadržala skupinu zločincov, ktorí majú pravdepodobne na svedomí niekoľko požiarov. V priebehu posledných dvoch rokov v tomto meste zhorelo päť áut, dve reštaurácie a jeden sklad.

Podľa policajtov obvinení muži podpálili najmenej dve autá. Je možné, že organizovaná skupina má na svedomí aj ostatné požiare, ale zatiaľ sa im to nepodarilo dokázať. Tiež nie je isté, či všetky požiare spolu súvisia. Podľa prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej vyšetrovanie komplikuje aj fakt, že poškodení príliš nechcú spolupracovať, aj keď je možné, že majú podozrenie na možných podpaľačov.

„Podali iba trestné oznámenia, ale ďalej nespolupracovali,“ podotkla Fečová. V Snine totiž zrejme po zvyšujúcom sa počte prípadov zavládol strach. Podľa hovorkyne sa intenzívne pracuje aj na vyšetrovaní ďalších prípadov, zatiaľ však bezvýsledne. „Zákon nestanovuje, dokedy sa musí prípad ukončiť,“ vysvetľuje Fečová. Autá horeli najmä podnikateľom, preto sa nedá vylúčiť, že sa ich podpaľači pokúšali vydierať, alebo žiadali výpalné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu