Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenku Kukučovú podozrivú z vraždy vydajú do Španielska

Andrew Bush a Mária Kukučová
Andrew Bush a Mária Kukučová (Zdroj: YouTube)

TRENČÍN – Krajský súd (KS) v Trenčíne dnes na návrh Krajskej prokuratúry Trenčín rozhodol o uvalení vydávacej väzby na Slovenku Máriu Kukučovú podozrivú z vraždy britského podnikateľa v španielskom letovisku.

„Sudca vyhovel návrhu prokurátora na vzatie vyžiadanej osoby do vydávacej väzby z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze. Proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť zatiaľ podaná nebola, obhajca si ponechal zákonnú lehotu troch dní na rozmyslenie,“ informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Obhajca Márie Kukučovej Matúš Gemeš rovnako potvrdil vzatie jeho mandantky do vydávacej väzby. Udalosti vo vile v Španielsku sa podľa neho odohrali inak, ako boli prezentované.

„Z pohľadu dôkazného stavu, ktorý poznám, sú splnené podmienky pre to, aby bolo možné celé to konanie posudzovať ako konanie v nutnej obrane, čo nie je trestné. Na území Slovenskej republiky nikto neskúma, čo je predmetom skutku, ani predmetom obvinenia. Tá situácia je v podstate taká, či sú splnené podmienky pre to, aby bola vydaná na územie Španielska na účely trestného konania. Rozhodnutie Krajského súdu sme očakávali“, skonštatoval Gemeš s tým, že si nechali lehotu na zváženie opravného prostriedku.

O súhlase či nesúhlase Márie Kukučovej s vydaním do Španielska sa bude rozhodovať dnes popoludní na Krajskej prokuratúre v Trenčíne. „Pokiaľ vyžiadaná osoba nesúhlasí s vydaním, tak potom o výkone európskeho zatýkacieho rozkazu (vydaní do Španielska – pozn.) rozhoduje súd na základe návrhu prokurátora. O tomto návrhu sa v zmysle zákona rozhodne do 60 dní, pričom táto lehota môže byť aj predĺžená,“ doplnil Tarabus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu