Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kiska po víťazných voľbách oddychoval: Kedy sa naplno pustí do práce!?

Andrej Kiska minulý týždeň odpočíval Zobraziť galériu (2)
Andrej Kiska minulý týždeň odpočíval (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Andrej Kiska sa po víťazstve vo voľbách stiahol a odpočíva v kruhu svojich najbližších. Po Prahe mal navštíviť Nemecko, kde v blízkosti známych čerpal energiu do prezidentského úradu. Nám sa podarilo zistiť, kedy nastupuje do plného pracovného zaťaženia.

Nastupujúci prezident Andrej Kiska tento týždeň už nemal naplánované žiadne stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi štátu okrem pondelka. Vtedy sa stretol s Miroslavom Lajčákom a Robertom Kaliňákom.

Víťaz prezidentských volieb celý týždeň prežil s rodinou v Prahe a potom v Nemecku. Minulý týždeň iba oddychoval a zapojiť do práce by sa mal až od pondelka. Potvrdil nám to Rado Baťo, ktorý šéfoval jeho volebnej kampani. Baťo s ním bude spolupracovať minimálne do inaugurácie.

Minulý týždeň mal aj požiadať o stretnutie s dosluhujúcim prezidentom Ivanom Gašparovičom. Múdrejší by sme mali byť až tento pondelok. Kiska potvrdil mená Jána Mazáka, ktorý by mal radiť v justícii, a Martina Bútoru, ktorý by mal pomáhať prezidentovi s agendou zahraničnej politiky a diplomacie.

Rado Baťo
Zobraziť galériu (2)
Rado Baťo  (Zdroj: TASR)

O prípadných ďalšíchmenách poradcov Baťo nechcel špekulovať. „Teraz vám to neviem povedať,“ povedal nám Baťo. Či do tímu pribudne Iveta Radičová, konkretizovať nechcel. Prezradil len, že od pondelka by nový prezident mal začať zarezávať a chystať sa na prevzatie úradu.

Kiska vyhral sobotňajšie druhé kolo prezidentských volieb so ziskom vyše 59 voči percent. Jeho protikandidáta Roberta Fica podporilo niečo vyše 40 percenta voličov. Kiska sa ujme funkcie prezidenta SR zložením sľubu. Skladať ho bude 15. júna, keď sa skončí druhé, a tým posledné funkčné obdobie súčasnej hlavy štátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu