Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prípad Mikuláša Černáka zostane na Krajskom súde v B. Bystrici

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

BRATISLAVA - Prípadom Mikuláša Černáka a spol. sa budú naďalej zaoberať sudcovia banskobystrického krajského súdu. Ako agentúru SITA informovala vedúca kancelárie predsedu Najvyššieho súdu (NS), senát NS na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol, že sudcovia tohto súdu nie sú v tomto prípade zaujatí a z prípadu ich nevylúčil.

NS SR rozhodoval o námietke zaujatosti, ktorú voči sudcom banskobystrického KS vzniesla Krajská prokuratúra v Prešove pre údajné zasahovanie obhajcu Ľubomíra Samuela do rozhodovacej činnosti okresných i krajských sudcov. Po zverejnení tejto námietky Mikuláš Černák i jeho spoluobžalovaní vypovedali Samuelovi plnú moc. Medializácia názoru prokuratúry o dôvodoch údajného vydierania zákonného sudcu obhajcom Samuelom viedla sudcu Petra Pulmana k žiadosti o jeho vylúčenie z konania vo veci údajného bossa banskobystrického podsvetia.

Odvolací senát KS v Banskej Bystrici má rozhodovať o sťažnostiach prokurátora proti uzneseniu sudcu Pulmana, ktorý na verejnom zasadnutí o predbežnom prerokovaní obžaloby 21. decembra 2006 prepustil údajného bossa banskobystrického podsvetia na slobodu. Sudca zároveň odmietol prijať obžalobu za vraždy Mariána Karcela a Imricha Oláha a vec vrátil prokurátorovi na došetrenie. Vo veci Karcelovej vraždy je okrem Mikuláša Černáka stíhaný aj jeho bývalý advokát Daniel M. a švagor Jozef M.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu