Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Budú ZOH 2022 v Tatrách? Vplyvy bude skúmať štúdia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Komplexná štúdia o vplyvoch olympiády na životné prostredie v stredisku Jasná v Nízkych Tatrách bude predchádzať ďalšej fáze kandidatúry Poľska a Slovenska na organizovanie zimných olympijských hier v roku 2022.

Vyplýva to zo stredajšieho stretnutia Slovenského prípravného výboru Zimných olympijských hier Krakov 2022 so zástupcami rezortu životného prostredia. "Výsledky a odporúčania vyplývajúce zo štúdie budú využité pre dopracovanie kandidatúry a prípadné korigovanie požiadaviek na organizovanie alpských lyžiarskych disciplín v Jasnej - Nízkych Tatrách v ďalších fázach kandidatúry," informoval hovorca envirorezortu Maroš Stano.

Posúdené podľa zákona budú aj investičné projekty, ktoré podliehajú procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie. "Koordinačné stretnutia za účasti zástupcov envirorezortu budú pokračovať aj v budúcnosti. Cieľom slovenskej strany pri projekte cezhraničnej kandidatúry Krakov 2022 je zabezpečenie environmentálne prijateľného podujatia," uviedol predseda prípravného výboru a predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Slovenská strana by v prípade úspechu kandidatúry organizovala jednu zo šestnástich disciplín, a to súťaže v alpskom lyžovaní v už existujúcim lyžiarskom stredisku Jasná - Nízke Tatry.

Blanár na stretnutí s ministrom životného prostredia Petrom Žigom upozornil na to, že v spomenutom areáli sa na prelome februára a marca uskutočnili juniorské majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní so 600 účastníkmi a počet účastníkov olympiády sa odhaduje na 800.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu