Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Neded: Jedy už vykopali zo zeme!

V areáli tejto súkromnej firmy v obci Neded našli jedovaté látky. Zobraziť galériu (2)
V areáli tejto súkromnej firmy v obci Neded našli jedovaté látky.

NEDED - Jedovaté látky, ktoré našli pred vyše mesiacom pri areáli súkromnej firmy v obci Neded pri Šali, už vykopali a bezpečne uskladnili.

Zistilo sa, že išlo o 300 litrov kvapalných chemikálií a asi 7 až 10 ton pevných toxických látok.

Šokujúci nález - desiatky vriec toxických pesticídov, vykopali na pozemku firmy v týchto dňoch. Presné množstvo i zloženie látok by malo byť známe v najbližších dňoch. „Zatiaľ je odpad v uzavretých kontajneroch. Bude zneškodnený spálením,“ povedala Danica Sigetová, konateľka spoločnosti, ktorá má na starosti likvidáciu.

V prípade nebol zatiaľ nikto obvinený. „Odborná chemická analýza doposiaľ nebola vykonaná a jej závery budú podstatné pre ďalšie vyšetrovanie. Začaté je trestné stíhanie pre ohrozenie a poškodenie životného prostredia, za čo páchateľovi hrozia tri roky väzenia,“ povedal hovorca nitrianskej polície Miloš Fábry. Majiteľovi pozemkov z obce Neded budúpodľa slov inšpektorky životného prostredia Kyry Červenkovej uložené sankcie. „Zistili sme, že spoločnosť nemá vedomosť o zákone o odpadoch, a teda porušila aj ďalšie ustanovenia toho zákona,“ dodala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu