Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Jama skrývala tri tony toxických pesticídov

Hasiči jamu zakryli fóliou. Zobraziť galériu (2)
Hasiči jamu zakryli fóliou.

NEDED - Odporný smrad! Týmito slovami charakterizovali odborníci desiatky vriec toxických pesticídov, ktoré včera vykopali v areáli firmy na okraji Nededu (okres Šaľa). Nebezpečné jedovaté látky ohrozujú životné prostredie a ľudské zdravie!

Staré pesticídy v prášku a vo fľašiach našli policajti zakopané v areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva vo vreciach v jame, ktorá bola približne meter pod povrchom zeme.

„Privolaní hasiči v skafandroch odobrali vzorky, ktoré budú skúmať odborníci,“ povedala na mieste nebezpečného nálezu Kyra Červenková, inšpektorka životného prostredia z Nitry.

Pesticídy ešte včera zakryli fóliou a budú ich postupne prekladať do špeciálnych sudov určených na skladovanie takýchto materiálov. Vo firme, kde sa našli nebezpečné látky, panovala včera medzi zamestnancami napätá atmosféra.

O zakopaných pesticídoch informovali pred niekoľkými dňami občania políciu a inšpekciu životného prostredia. Kriminalisti teraz zisťujú, kto, kedy a prečo zakopal nebezpečné látky pod zem.

ČO SÚ PESTICÍDY

Sú to zlúčeniny chemických látok syntetického a prírodného pôvodu. Majú nepriaznivý vplyv na zdravie človeka. Spôsobujú rakovinu, poškodzujú genetický materiál, nervový a hormonálny systém. Môžu kontaminovať vodné toky, dážď aj sneh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu