Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Peter o pekle počas valentínskej noci: Tato, pomôž mi, kričal na mňa Maxík (†2)!

Peter prišiel v ohnivom pekle o všetko Zobraziť galériu (3)
Peter prišiel v ohnivom pekle o všetko (Zdroj: TV MARKÍZA)

TVRDOŠOVCE - Prehovoril otec, ktorého príbuzní vinia zo smrti družky a synčeka. Mladá mamička Mária (†34) a jej synček Maximilián (†2) počas piatkovej valentínskej noci uhoreli v prístavbe rodinného domu v Tvrdošovciach, kde žili spolu s druhom a otcom Petrom. Tomu teraz príbuzní vyčítajú, že svojich milovaných zo smrtiacich plameňov nezachránil a zbabelo ušiel. V pondelok po prvýkrát prehovoril o tom, čo presne sa v horiacom pekle dialo.

Peter, ktorý behom pár minút prišiel doslova o všetko, odmietal po tragédii s kýmkoľvek komunikovať. Po tom, čo v pondelok popoludní opustil brány nemocnice, sa však nečakane rozrozprával o detailoch z osudnej noci. Večer vraj s Máriou oslavovali Valentína. V prístavbe rodinného domu popíjali pivo a plánovali si budúcnosť. Okolo deviatej  začali byť hladní, a tak si objednali pizzu. Malý Maximilián medzitým zaspal a rodičia ho uložili spať.

Neskôr sa do postele pobrali aj oni. Peter sa však pár hodín po polnoci prebudil na buchot. "Zobudil som sa na buchot dverí. Niekto zatváral dvere," opísal pre Tv Markíza osudné chvíle. Po tme sa pokúšal nahmatať vypínač, no svetlo nefungovalo. Vtedy zacítil štipľavý dym a chcel vyvetrať. Keď však otvoril okno, plamene pohltili celú izbu a Peter vybehol von. Malý synček ho prosil o pomoc, no do horúčavy sa už neodkázal vrátiť späť. "Malý mi povedal: Tato, pomôž mi," spomína si na posledné slová nebohého synčeka.

Peter o pekle počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Hazz Nitra)

Peter bežal na poschodie, kde spal jeho švagor, švagriná a svokra, aby ich varoval. Tí mu teraz nedokážu odpustiť, že najprv neratoval synčeka a družku. "On ležal vedľa nich. Prečo nevytiahol minimálne decko a potom ženu," rozhorčuje sa Petrov švagor. Mária a Maximilián v izbe medzitým uhoreli. Hasiči ich našli schúlených v objatí tvárou k zemi. Už im nedokázali pomôcť.

"Nefungovala elektrika, kebyže sa zapne svetlo, tak by som aspoň niečo videl. Otočím sa a zoberiem ich zo sebou," vzlyká užialený otec. Polícia cudzie zavinenie predbežné vylúčila. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že na vine sú cigarety. Peter sa už do Tvrdošoviec vrátiť nemôže. Prístavba domu, v ktorej žil s družkou a synčekom zhorela do tla. Rodinní príbuzní Mariky ho tam navyše po tragédii nechcú ani vidieť.

Peter o pekle počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Hazz Nitra)

Polícia v súvislosti so smrťou mladej mamičky a jej synčeka začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. U oboch boli nariadené pitvy, ktorých výsledky zatiaľ známe nie sú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu