Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Teplá zima nevydrží: Čaká nás ochladenie, dážď, sneh aj víchrica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Zdá sa, že teplá zima, akú sme si doteraz užívali, sa pomaly, ale isto, končí. Cez víkend sa nielenže ochladí, ale aj spŕchne a vo vyšších polohách bude snežiť. Dnes navyše podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu v Tatrách hrozí víchrica.

Piatok - od severozápadu na Slovensko začal prúdiť chladnejší vzduch. Veľká, od západu postupne zmenšená oblačnosť. Ojedinele prehánky, najmä na severe, od cca 1000 m, snehové. Na severe a východe spočiatku na viacerých miestach dážď. Najvyššia denná teplota 4 až 9 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -3. Západný až severozápadný vietor 3 až 8 m/s, na západe miestami v nárazoch do 15 m/s, na východe dopoludnia južný vietor do 5 m/s. Na hrebeňoch hôr prudký až búrlivý vietor, na hrebeňoch Tatier a Nízkych Tatier prechodne až víchrica.

Sobota - prevažne polooblačno. Ráno ojedinele hmla. Cez deň od západu pribúdanie oblačnosti a ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota 0 až -5, denná 0 až 5, na juhozápade o dva stupne viac. Slabý vietor do 5 m/s.

Nedeľa - od severozápadu k nám bude prúdiť chladný vzduch. Premenlivá veľká oblačnosť a početné prehánky, na horách snehové. Cez deň postupne polooblačno a ešte miestami, najmä na severe a východe, slabé prehánky, od cca 700 m snehové. Nočná teplota 3 až -2. Denná teplota 0 až 5 stupňov. Západný vietor 5 až 10, v nárazoch 15 až 20 m/s, bude k večeru slabnúť. Na hrebeňoch Tatier víchrica.

SHMÚ vydal na dnes výstrahu prvého stupňa pred vetrom, ktorá platí pre Košický kraj, a výstrahu druhého stupňa pred vetrom, ktorá platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu