Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najkrajšie sviatky Samka (4) a Martinka (5): Deti Ivany Boórovej takto oslávili Vianoce!

Martinko a Samko sa tešia z vianočných darčekov.
Martinko a Samko sa tešia z vianočných darčekov. (Zdroj: mzv.sk)

BRATISLAVA - Strastiplný príbeh Ivany Boórovej, ktorej v Británii sociálka zobrala jej dvoch synčekov, má nakoniec šťastnú dohru. Na začiatku minulého roka súd rozhodol, že sa deti môžu vrátiť s babičkou na Slovensko, a prednedávnom si tak užili aj svoje prvé poriadne Vianoce. O tom, ako ich oslavovali, sa pochválili aj nášmu ministerstvu zahraničných vecí a európskych záležitostí.

"Jeden z najkrajších sviatočných pozdravov dostal rezort diplomacie od Eleónory Študencovej, jej vnúčikov Martinka (5) a Samka (4) a ich mamy Ivany: „Aj vďaka Vám si chlapci užili prvé skutočné Vianoce, zdobili stromček, piekli koláče a Samo skomentoval vianočné oblátky: Také som ešte nikdy nejedol...“," píše sa v statuse ministerstva zahraničných vecí na Facebooku, ktorý zverejnili vo štvrtok krátko po poludní.

Na fotografii je vidno, že chlapci sa nezaobišli ani bez tradičných vianočných darčekov, a obaja na nej pózujú s novými hračkárskymi autíčkami. Aby bola spravodlivosť zachovaná a drobci sa nehádali, dostali rovnaké, len v odlišných farbách.

Najkrajšie sviatky Samka (4)
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: mzv.sk)

Ktohovie, kde by však chlapci skončili, keby o ne Ivana Boórová predsa len prišla. Pred tromi rokmi jej ich totiž odobrala anglická sociálna služba Social Service a rozhodla o ich adopcii. Stalo sa tak po tom, ako s matka s jedným zo synov navštívila lekára, ktorý sociálnu službu upozornil na podozrenie zo sexuálneho zneužitia.

Podľa Ivany však na súde vypovedala lekárka, ktorá jej syna nikdy nevidela. Stará mama chlapcov s odstupom času dosiahla otvorenie prípadu, ktoré viedlo k získaniu chlapcov do vlastnej opatery na Slovensku. Adopciami slovenských detí vo Veľkej Británii sa zaoberalo aj slovenské ministerstvo zahraničných vecí a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu