Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Myjavská tragédia: Štyri siroty zostanú u príbuzných

Deti sú s príbuznými v mestskej ubytovni na okraji Myjavy.
Deti sú s príbuznými v mestskej ubytovni na okraji Myjavy.

MYJAVA - Štyri siroty (4 až 10 rokov) z Myjavy, ktorých otec Vladimír K. († 29) v amoku zabil ich mamu Evu († 31) a potom sám skočil pod vlak, navštevujú psychológa.

Zabezpečilo im ho mesto Myjava. To sa snaží príbuzným, ktorí si deti vzali k sebe, pomôcť aj finančne. O tom, či im poskytne aj nový byt, zatiaľ hovorca Marek Hrin mlčí. Štyri deti bývali s rodičmi v prenajatom byte. „Bol to veľký, pekný, zariadený byt,“ povedala suseda. Po sobotnej tragédii si siroty vzali k sebe príbuzní. Tí nežijú v ideálnych podmienkach, ale v mestskej ubytovni pre sociálne slabších občanov na okraji Myjavy.

„Podmienky sú tu síce skromné, ale je tu všetko, čo rodina k životu potrebuje. Bunky v ubytovni sú čisté a deti sú na prostredie aj príbuzných zvyknuté,“ vyjadril sa k situácii detí hovorca mesta M. Hrin. „Určite je to lepšie riešenie ako umiestnenie sirôt do ústavnej starostlivosti,“ myslí si. „Podľa informácií oddelenia sociálnych služieb mesta sú súčasní opatrovníci detí slušná a usporiadaná rodina,“ dodal Hrin.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu