Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Máte zbrojný preukaz? Overte si jeho platnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje držiteľov zbrojných preukazov, aby si skontrolovali ich platnosť. Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred jeho vypršaním.

Ako upozornila hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, pri vydaní nového preukazu sa nevyžaduje preukázanie odbornej a psychickej spôsobilosti, ak to zákon neustanovuje inak. Polícia však hodnotí zdravotnú spôsobilosť, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa ako aj dôvody naďalej legálne vlastniť alebo nosiť zbraň a strelivo.

V prípade preukazov A alebo C vydaných na výkon zamestnania sa hodnotí aj psychická spôsobilosť. Držitelia preukazov skupiny B,C,D,E alebo F, ktorí sa do 30. apríla 2011 nepodrobili psychologickému vyšetreniu, ho budú musieť absolvovať pri vydaní nového preukazu. To neplatí pre tých, ktorí v čase podania žiadosti dosiahli 62 rokov.

Neplatné zbrojné preukazy a preukazy zbrane treba odovzdať do siedmich dní od skončenia platnosti. Porušenie povinností ustanovených v tomto zákone je priestupok, za ktorý možno udeliť pokutu do 663 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu