Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obyvatelia Myjavy v totálnej panike: Potoky krvi sa valia mestom, volali masovo!

Červená rieka vydesila Myjavu Zobraziť galériu (5)
Červená rieka vydesila Myjavu (Zdroj: FB)

MYJAVA - Poplach v meste! Myjavčania nemohli veriť vlastným očiam, keď sa v nedeľu priamo pred ich zrakmi začala rieka z ničoho nič sfarbovať načerveno. Pohľad viacerým z nich pripomínal scénky z krvavého hororu a hromadne vytáčali číslo 158. V pohotovosti boli okrem policajtov aj hasiči, zamestnanci mesta a inšpekcia životného prostredia.

Záhada krvavočervenej rieky postavila na nohy celé mesto. Nikto si nedokázal vysvetliť, čo alebo kto stojí za jej sfarbením. Do pátrania po príčine sa okrem zvedavých obyvateľov zapojili aj policajti, hasiči a inšpekcia životného prostredia, ktorých stopy nakoniec priviedli k spoločnosti zaoberajúcej sa okrem iného aj výrobou potravinových obalov.

Obyvatelia Myjavy v totálnej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB)

Podľa hovorcu mesta Mareka Hrinu má sfarbenie rieky na svedomí zamestnanec spoločnosti, ktorý vyplachoval deväť ukradnutých sudov so zvyškami tlačiarenskej farby. „Išlo o vodou riediteľnú tlačiarenskú farbu, ktorá sa nedala zachytiť ani ponornými stenami. Úhyn rýb alebo iných živočíchov sme nespozorovali,“ doplnil Hrin.

Ako dodal, išlo o farbivo vhodné na styk s potravinami, používa sa na potlač potravinových obalov a zrejme žiadny úhyn živočíchov v rieke Myjava nehrozí. „Zamestnanec spoločnosti, ktorý sudy ukradol a spôsobil zafarbenie vody, dostal okamžitú výpoveď,“ uzavrel Hrin.

Stopy po vyliatí tlačiarenskej farby.
Zobraziť galériu (5)
Stopy po vyliatí tlačiarenskej farby.  (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu