Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Teplo sa oblečte: SHMÚ varuje Slovensko pred vetrom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pre takmer celé územie krajiny, okrem okresov Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Zvolen platí naďalej výstraha pred vetrom. Meteorologickú výstrahu 1. stupňa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre západné a časť východného Slovenska.

Dnes do 18. hodiny sa tam miestami očakáva vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 17 až 23 m/s. Pre zvyšok krajiny platí výstraha 2. stupňa. V okresoch Banská Bystrica, Brezno, v Trenčianskom kraji okrem okresu Myjava a Partizánske, v celom Žilinskom kraji, väčšine Prešovského a v Košickom kraji v okresoch Gelnica, Spišská Nová Ves a Košice-okolie sa miestami očakáva vietor s rýchlosťou 25 až 30 m/s.

Okrem toho sa okresy Banská Bystrica, Brezno, Spišská Nová Ves (Košický kraj), celý Žilinský kraj, okresy Bardejov, Kežmarok, Levoča, Poprad, Sabinov, Stará Ľubovňa, Svidník (Prešovský kraj), ako aj okresy Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov a Trenčín (Trenčiansky kraj) musia pripraviť na sneženie. Do večera by tam malo miestami napadnúť jeden až sedem centimetrov nového snehu.

Rovnako tam hrozí tvorba snehových jazykov a závejov, čo predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu