Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aféra v Nitre: Šikanujú lekárku za to, že oznámila čudné praktiky?

Fakultná nemocnica v Nitre.
Fakultná nemocnica v Nitre. (Zdroj: SITA, google maps)

BRATISLAVA/NITRA - V nitrianskej fakultnej nemocnici zavládla napätá atmosféra. Lekárski odborári sa pustili do vedenia nemocnice. Jablkom sváru je nečakané preradenie lekárky, ktorá si dovolila upozorniť na vymazávanie údajov v zdravotných kartách.

Celá kauza sa točí okolo detskej reumatologičky Zuzany Pechočiakovej. Tá si zrejme znepriatelila vedenie nemocnice tým, keď upozorňovala na vymazávanie údajov v zdravotných kartách pacientov. O probléme informuje denník Sme. Lekárke vedenie nemocnice odobralo pacientov a znemožnilo vstup na oddelenie. Preradili ju do príjmovej ambulancie, čo sa podľa niektorých jej kolegov rovná degradácií. V prijmových ambulanciách podľa denníka zväčša pracujú čerství lekári s krátkou praxou a bez atestácií. Pechočiaková je však bývalá primárka s troma atestáciami. „Poverená pani primárka kliniky novorodencov, detí a dorastu Silvia Labovská povedala minulý štvrtok na rannom sedení pred všetkými lekármi detského oddelenia, že doktorka Pechočiaková má zakázané od pána riaditeľa chodiť na oddelenie. Má byť vraj v príjmovej ambulancii,“ uviedol Peter Visolajský, lekár z nemocnice a odborový predák. Pechočiakovú navyše vysťahovali z lekárskej izby tak, že vymenili zámok.

Preradenie malo nasledovať po tom ako Zuzana Pechočiaková poslala na ministerstvo zdravotníctva list, v ktorom informovala, že prednostka detskej kliniky Alena Ďurišová vybielila dôležité informácie o liebče zo zdravotnej karty dojčaťa.

Vedenie nemocnice šikanu lekárky popiera. „MUDr. Pechočiaková nemá zákaz vstupu na oddelenie,“ tvrdí Jozef Valocký, riaditeľ nemocnice, ktorý je aj poslancom parlamentu za Smer. Prednostka Ďurišová trvdí, že lekárku iba presunuli do inej lekárskej izby. Jej preradenie do inej ordinácie je vraj súčasťou bežnej rotácie lekárov.
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu