Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Košický primátor si verí: V ringu sa postavil profesionálnemu boxerovi!

Dávam mu 2 sekundy, zastrájal sa Raši pred boxerským zápasom s Tomi Kidom Kovácsom Zobraziť galériu (15)
Dávam mu 2 sekundy, zastrájal sa Raši pred boxerským zápasom s Tomi Kidom Kovácsom (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Primátor Košíc Richard Raši a profesionálny boxer Tomi Kid Kovács sa stretli v ringu! A nebol to len zápas na oko. Profesionálny boxer nič nenechal na náhodu a pred zápasom nám predviedol dokonalú rozcvičku. Jeho súper, R. Raši, si zas dodával odvahu smelými rečami. Obaja tak podporili Tomiho akciu – 24-hodinový maratónsky box na podporu mládežníckeho športu, ktorá sa konala tento víkend v istom košickom centre.

„Odhadujem zápas na 2 sekundy, dovtedy ho dám,“ s úsmevom prezrádzal svoju taktiku primátor. On sám sa však napriek vtipkovaniu snažil na zápas dôstojne pripraviť.  Posledné dni trénoval box. „Trénoval som asi tak veľa, ako Tomi za jeden deň,“ priznal. Výzvu profesionálneho boxera však prijal bez mihnutia okom: „Som bývalý športovec, robil som džudo. Box sa mi páči, pretože je nielen o sile, ale i rozmýšľaní a koordinácií pohybov.“ A tiež s úsmevom dodal: „Budem ho šetriť, veď v novembri bojuje o titul majstra sveta v Macau.“

Keď však videl profesionálnu rozcvičku svojho súpera, len s obdivom poznamenal: „Bude to ťažké. Mal som vás všetkých rád.“ Profesionálny boxer v poloťažkej váhe si pred zápasom nepripúšťal žiadne zaváhanie: „Beriem len víťazstvo. V profiringu som ešte neprehral,“ odkázal súperovi a ten mu zdatne zakontroloval: „Tak to sme dvaja, ani ja som v profiringu ešte neprehral,“ odvetil Raši. Samotný zápas prilákal množstvo divákov a obaja vyšportovaní muži bojovali dve kolá 2 x 2 minúty. A veruže, Tomi veľmi primátora nešetril.

Dávam mu 2 sekundy,
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

I Rašimu sa však podarilo uštedriť protivníkovi zopár dobre mierených rán. Zápas skončil nerozhodne a profesionálny športovec na margo kvalít svojho súpera poznamenal: „Bol dobrý. Vidno, že je športovec. Naučil som ho zopár fínt, ktoré na mňa platia a dobre ich voči mne využil,“ zložil košickému primátorovi poklonu. Ten po zápase tiež nešetril slovami chvály na svojho súpera. „Tomi je výborný športovec. Sľúbil, že si s nami zabehá aj na košickom maratóne v primátorskej štafete. Box je pekný šport a určite ho ešte budem trénovať a o rok si dáme odvetu.“

Do ringu sa voči Tomimi Kidovi Kovácsovi postavil aj poslanec Národnej rady Otto Brixi. Ten si to s ním rozdal len v jednom trojminútovom kole.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu