Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Košičania zatiaľ neposlali ani jedno podozrenie z korupcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Košičania zatiaľ neposlali ani jedno podozrenie z korupcie na Občiansku linku pre boj proti korupcii, ktorú v januári minulého roku zriadil košický magistrát.

„Teší nás, že občania využívajú aj túto formu komunikácie a zároveň, že primátor doposiaľ nezaznamenal žiadne poukázanie na prípady korupcie na našom úrade,“ informovala dnes Linda Šnajdarová z referátu komunikácie košického magistrátu.

„Z doterajšej skúsenosti môžeme povedať, že občania vo vyššej miere využívajú jej elektronickú formu. Od jej zriadenia podali už desiatky podnetov, ktoré posudzuje a rieši osobne primátor Richard Raši,“ uviedla Šnajdárová. Doložila, že niekedy je to päť konkrétnych podnetov mesačne, inokedy desiatky. Doložila, že vo veľkej väčšine ide o podpísané pripomienky občanov, ktoré sú zamerané na vylepšenie chodu samosprávy a služby verejnosti, napr. pri vybavovaní úradných záležitostí.

„Výnimkou v schránke nie sú však ani zvláštne odkazy, napr. v podobe vystrihnutých fotografií z erotických časopisov,“ horí Šnajdárová.

Všetkými podnetmi sa zaoberá osobne primátor a následne ich rieši so zodpovednými pracovníkmi magistrátu. Zaznamenal aj pochvalu konkrétnych pracovníkov, ktorí pracujú v Kancelárii prvého kontaktu či reakcie na aktuálne témy v meste. Ako uviedla Šnajdárová, vedenie mesta zriadenie Občianskej linky v jej fyzickej, ako aj elektronickej forme hodnotí aj po roku a pol ako významný krok v snahe o vyššiu transparentnosť samosprávy mesta Košice.

Obyvateľom Košíc je od 16. januára 2012 vo vestibule magistrátu k dispozícii biela schránka, do ktorej môžu anonymne vhadzovať svoje pripomienky, podnety a postrehy týkajúce sa transparentnosti vybavovania úradných záležitostí na mestskom úrade. Na rovnaký účel je zriadená aj e-mailová schránka obcianskalinka@kosice.sk.

Schránka a e-mailové konto mali od začiatku za cieľ prispieť k zlepšeniu podmienok na vybavovanie úradných záležitostí pre občanov. Prístup k nim má priamo primátor mesta Košice Richard Raši.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu