Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jubilejný 90. ročník košického Medzinárodného maratónu už túto nedeľu

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Najväčší bežecký sviatok v Košiciach sa uskutoční, ako je tradíciou, prvú októbrovú nedeľu. Celé mesto už žije nadchádzajúcim 90. jubilejným ročníkom Medzinárodného maratónu mieru a registrácia na túto kráľovskú bežeckú disciplínu je už niekoľko týždňov beznádejne uzavretá.

Na trať by vo všetkých disciplínach malo vybehnúť 9 500 bežcov.  Jubilejný 90. medzinárodný maratón mieru odštartuje už v sobotu podvečer zapálením ohňa. Bežať sa začne o 9,00 ráno v nedeľu. Súťažiť budú nielen maratonisti, polmaratonisti, štafetári, ale aj inline pretekári, handbikeri, vozíčkari a deti s rodičmi na Family run s dĺžkou 4 200 metrov.

I tento ročník bude atraktívny a organizátori sľubujú rôzne príjemné prekvapenia. Ambasádorom tohto ročníka je aktuálny držiteľ svetového rekordu Patrick Makau. Ten v roku 2011 pri svojom druhom víťazstve v Berlíne utvoril dodnes platný svetový rekord časom 2:03:38. Aktuálny víťazný čas Wilsona Kipsanga z 29. septembra 2013 v Berlíne sa môže stať svetovým rekordom po predložení všetkých potrebných podkladov a jeho schválení zo strany IAAF.

Chýbať na štarte nebude ani prezident firmy U.S.Steel Košice George F. Babcoke, ktorý počas svojej bežeckej kariéry už zdolal i celú maratónsku trať. Tentoraz dá prednosť populárnemu Minimaratónu, ktorý sa už po niekoľkýkrát pobeží pod názvom U. S. Steel Family Run. Pobežia aj dvaja úspešní slovenskí bežci Jozef Urban, ktorý vlani získal v Košiciach premiérovo titul majstra Slovenska, a Imrich Pástor.

Internetové vysielanie online

Pre fanúšikov košického maratónu, ktorí ho nebudú môcť sledovať priamo v uliciach mesta, je pripravený internetový prenos, ktorý v nedeľu 6.októbra priblíži priebeh jubilejného MMM. Prenos môžete sledovať od 8.45 do 13.00 na stránke www.kosicemarathon.com. Prinesie zábery zo štartu, trate i cieľa a diváci ho budú môcť sledovať i na veľkoplošnej obrazovke pri hoteli Doubletree by Hilton. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu