Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mapa kúpalísk celej Európy: Vyberte si dovolenku podľa kvality vody!

Interaktívna mapa Európy podľa kúpalísk Zobraziť galériu (2)
Interaktívna mapa Európy podľa kúpalísk (Zdroj: eea)

BRATISLAVA - Ak dovolenkujete v Európe a záleží vám na tom, v akej vode sa kúpete, máme pre vás zaujímavú interaktívnu mapu. Zobrazuje európske krajiny podľa čistoty vody v ich prírodných kúpaliskách. Môžete si tak vybrať dovolenkovú destináciu podľa toho, kde majú najčistejšiu vodu.

Európska agentúra pre životné prostredie (EEA) zostavila mapu starého kontinentu, pričom ku každej krajine priradila informácie o kvalite jej prírodných kúpalísk. Stačí si kliknúť na krajinu, priblížiť si mapu a tá vám dá k dispozícií všetky údaje. Od počtu kúpalísk v krajine, cez ich kvalitu až po detaily o jednotlivých kúpaliskách.

Interaktívna mapa Európy podľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eea)

Oddialená mapa vám zobrazí celú Európu. Stačí pritom kliknúť na farebný prúžok a mapa vám ukáže tabuľku s počtom kúpalísk v krajine a kvalitou ich vody. Vo všeobecnosti platí, že čím viac modrej farby vidíte, tým viac kvalitnej vody na kúpanie nájdete v konkrétnom štáte. Ak si však mapu priblížite, dokážete zistiť detaily aj o jednotlivých vodných plochách.

Interaktívna mapa Európy podľa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eea)

Takto sme si napríklad posvietili na obľúbené jazero vo Vajnoroch, hneď za Bratislavou. Ak sa chystáte do inej krajiny môžete si vopred skontrolovať kvalitu vody na konkrétnom mieste. Kompletnú digitálnu mapu nájdete na stránke Európskej agentúry pre životné prostredie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu