Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hygienici kontrolovali kúpaliská: Vo Svidníku nariadili vypustiť vodu!

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Sezóna kúpalísk znamená veľa práce nielen pre plavčíkov a stánkarov, ale aj pre hygienikov, ktorí pravidelne kontrolujú vodu v prírodných kúpaliskách i bazénoch. Tento týždeň opäť objavili niekoľko nedostatkov. Niektoré z nich boli natoľko závažné, že z bazénov museli vypustiť všetku vodu.

Úrad verejného zdravotníctva v správe skonštatoval, že väčšina kúpalísk na Slovensku je v norme a bez závažných nedostatkov. Napriek tomu sa našli čiene ovce, ktoré si vyslúžili pokuty, či negatívne posudky. Tentoraz vyčnieva najmä Svidník a jeho letné kúpalisko. "Za zistené nedostatky bola uložená bloková pokuta. V dvoch bazénoch bola kvalita vody nevyhovujúca a boli následne vypustené," tvrdí správa Úradu verejného zdravotníctva.

Úrad okrem toho vyhlásil zákaz kúpania aj na vodných nádržiach Lipovina-Bátovce a Duchonka. Príčinou je výskyt vodného kvetu a nevyhovujúca kvalita vody. Hygienici rovnako neodporúčajú kúpať sa v Šulianskom jazere v dunajskostredskom okrese. Tam po záplavách stále ostáva nános bahna, ktorý znečisťuje vodu v jazere. "Predpokladá sa, že situácia potrvá až do konca kúpacej sezóny," napísal úrad. Na kúpanie sú tiež nevhodné lokality Malé Leváre a vodné nádrže v nitrianskom okrese.

Ostatné prírodné i umelé kúpaliská by zatiaľ mali byť na kúpanie vhodné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu